Verzekeringen in Portugal

Emigreren naar Portugal is heel populair de laatse jaren. Op onze facebook groep, en via onze email krijgen we heel vaak vragen over de gezondheidszorg in Portugal, wat zijn de mogelijkheden, hoe is het geregeld in Portugal. Gezondheid is belangrijk voor iedereen en zo lang je gezond bent is er niks aan de hand, maar wat als je ziek wordt en een operatie nodig hebt? Ook al wonen we in Portugal, is het fijn om dit soort zaken in het Nederlands uitglegd te krijgen. Niet voor het eerst, en vast niet voor het laatst, hebben we Sergio Neves van Neves Insurance bereid gevonden ons het uit te leggen.

We zullen het hebben over de gezondheidszorg in Portugal en de laatste ontwikkelingen hiervan. Hoe zit het met de staats- en de particuliere zorg? Welke mogelijkheden biedt de particuliere verzekering?

Hoe doe je mee?

De webinar is gratis en exclusief voor NCA leden

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/CYxNrHzruwWsemjdA

Verzekerd van een zorgeloos leven in Portugal

  • Gezondheidszorg: Benieuwd hoe de Portugese gezondheidszorg werkt? We leggen uit hoe je het beste uit zowel de staatszorg (SNS) als de particuliere zorg kunt halen. Ontdek welke opties er zijn en welke verzekering het beste bij jouw situatie past.
  • Woningverzekering: Bescherm je grootste investering met de juiste woningverzekering in Portugal. We helpen je begrijpen welke dekkingen essentieel zijn en hoe je fiscaal voordeel kunt behalen bij de verkoop van je Portugese woning.
  • Autoverzekering: Veilig de weg op in Portugal! Ontdek de belangrijkste aspecten van een autoverzekering in Portugal en vermijd onaangename verrassingen.
  • En nog veel meer: Heb je vragen over andere verzekeringen, zoals reisverzekeringen of aansprakelijkheidsverzekeringen? Wij geven je graag advies!

Wat er verder over verzekeringen in Portugal besproken wordt

-Wat is belangrijk bij het afsluiten van een opstal- en/of inboedelverzekering?

-Belangrijke aspecten van de autoverzekering in Portugal?

-Meerwaarde bij de verkoop van uw Portugese woning en de mogelijkheid om via een verzekering fiscaal voordeel op te doen.

NCA Portugal, de leukste club van Portugal

Deze webinar over gezondheidszorg in Portugal wordt door de NCA Portugal georganiseerd. De NCA is een vereniging voor Vlamingen en Nederlanders in Portugal.

Een paar weetjes alvast over de gezondheidszorg in Portugal

Heeft Portugal goede ziekenhuizen?

Portugal is een schoon land en hier loop je evenveel kans om ziek te worden als in Nederland. Vaccinaties of uitgebreide voorzorgsmaatregelen zijn dan ook niet nodig voor je vakantie in Portugal. De ziekenhuizen hebben uitstekende medische voorzieningen waar je in geval van nood terecht kunt.

Hoe goed zijn de artsen in Portugal?

Portugal staat op de 25e plaats in de Health Care Index van 2023, waarmee het zorgstelsel een van de beste ter wereld is. Het zorgstelsel van Portugal is een hybride systeem, dat uitstekende openbare en particuliere gezondheidszorg biedt, waarbij particuliere gezondheidszorg relatief betaalbaar is vergeleken met andere West-Europese landen.

Medische zorg tijdens je vakantie

Check ook een eerder geschreven artikel over medische zorg tijdens je vakantie

Hoe doe je mee met de webinar over Verzekeringen in Portugal?

De webinar is gratis en exclusief voor NCA leden

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/CYxNrHzruwWsemjdA

10 redenen om lid te worden van de NCA Portugal

Ben je Nederlandstalig en woon of werk je in Portugal (of overweeg je dat)? Dan is de NCA dé club voor jou! Met ruim 3.000 leden ben je bij ons altijd in goed gezelschap. Of je nu op zoek bent naar praktische informatie, leuke evenementen of een netwerk, er is voor ieder wat wils. Waarom je lid zou moeten worden? Hier zijn 10 goede redenen:

  1. Blik op Portugal Magazine – Ontvang 10 keer per jaar ons prachtige magazine vol actuele en praktische informatie speciaal voor Nederlandstaligen. We bezorgen in heel Portugal én de EU. Één adres, is één lidmaatschap!
  2. Online toegang – Lees het Blik op Portugal magazine eenvoudig online, waar en wanneer je maar wilt.
  3. Exclusieve evenementen – Als lid krijg je toegang tot speciale NCA-evenementen, waar je andere leden kunt ontmoeten voor de gezelligheid en ervaringen uit te wisselen.
  4. Breed scala aan evenementen – Van gezellige maandelijkse borrels, wandelingen en excursies tot informatieve bijeenkomsten en online info-webinars—er is altijd iets te doen!
  5. Uitgebreid netwerk – Profiteer van ons uitgebreide netwerk voor informatie, hulp en ondersteuning. Of het nu om wonen, werken of ondernemen gaat, we helpen je op weg.
  6. De Portugal Gids – Ontvang jaarlijks dit waardevolle naslagwerk boordevol Nederlandstalige leveranciers en diensten in Portugal. Altijd handig!
  7. Gratis mini-advertentie – Heb je iets te koop of zoek je iets specifieks? Als lid mag je gratis een mini-advertentie plaatsen op onze website.
  8. Korting bij ondernemers – Profiteer van kortingen bij een flink aantal bedrijven die aangesloten zijn bij de NCA.
  9. NCA Ondernemersclub – Als zakelijk lid word je automatisch onderdeel van onze Ondernemersclub. Een netwerk vol kansen!
  10. Gratis vermelding in De Portugal Gids – Zakelijke leden krijgen niet alleen een vermelding in dé gids voor Nederlandstaligen, maar ook 10% korting op advertenties in onze media.

Wat kost het lidmaatschap bij de NCA?

Voor slechts €65 per jaar ben je particulier lid, en voor €95 per jaar ben je zakelijk lid. Je kunt op elk moment lid worden, en je lidmaatschap loopt een jaar vanaf de startdatum.

Twijfel je nog? Email dan voor meer informatie: info@ncaportugal.com

Geen twijfel: ga dan naar het aanmeldformulier:

https://ncaportugal.com/lid-worden/aanmeldformulier/