Op 12 mei om 15 uur gaat Joel Fernandes bij de Tennis Club Carvoeiro met ons BEWEGEN! Hoe blijven we flexibel en fit op oudere leeftijd? Tips en trucs voor vallen en opstaan! 

Bij ouder worden hoort (helaas) ook het afnemen van onze lichamelijke flexibiliteit. NCA is dan ook verheugd met onze volgende activiteit: een ‘bewegingsworkshop’ onder de naam MBF (Movement Beyond Fifty). Hierbij wordt aandacht gegeven aan basisbewegingspatronen van mensen (zoals hurken, duwen of kruipen). Met dit MBF-systeem werkt u aan uw basismobiliteit, stabiliteit, coördinatie, evenwicht en kracht die u gebruikt bij uw dagelijkse taken.

fit beyond 50

De workshop wordt gegeven door Joel Fernandes, internationaal sportfysiotherapeut. Hij realiseerde zich dat het erop neerkomt dat een paar basale bewegingspatronen belangrijk zijn om een goede neuromusculoskeletale gezondheid te kunnen behouden.

Toen zijn oma in 2012 in haar appartement gevallen was en daar de nacht had doorgebracht voordat de hulp de volgende ochtend pas kwam, was dit reden voor Joel om zich verder in het fenomeen ‘vallen’ te verdiepen. Speciaal voor de NCA verzorgt Joel een workshop op 12 mei.

– Locatie: Carvoeiro Clube – Carvoeiro
– Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur
– Kosten: € 7,50 voor NCA-leden, € 15 voor niet leden
(normaliter kost deze workshop € 40 pp)
-zeker ook geschikt voor jongeren, ter voorkoming van stijfheid op latere leeftijd!

Kijk deze video over Movement Beyond 50

Meer informatie: op de Facebookpagina Movement Beyond Fifty.

Joel is Portugees en spreekt goed Engels. Voor vertaling naar Nederlands wordt gezorgd indien gewenst.

Geen lid van de NCA?

Kijk dan gauw op deze link voor meer informatie