Deze maand ontvangen de NCA-leden een extra dikke Blik op Portugal, vol met leuke en nuttige informatie over de Algarve. Van goudgele zandstranden met een prachtige turquoise zee, heerlijk eten, tot de mooiste en beste golfbanen van de wereld. We nemen je mee van de uiterste Westkust tot aan het Oosten van de Algarve. De redactie ging op pad en vroeg enkele bekende Algarvegangers naar hun favoriete plekjes. Je leest de tips van onder andere Luka Cruysberghs, Heleen van Royen, Berdien Stenberg en Eva Posthuma de Boer.

BoP nr186 coverHet unieke karakter van de Algarve gaat terug tot aan de prehistorie. Steeds andere bezetters leverde een boeiende erfenis van Feniciërs, Romeinen, Moren en Visigoten op. Elsa Oliveira legt uit hoe het komt dat de sterkste en meest blijvende invloeden te danken zijn aan de Arabieren die zich meer dan vijf eeuwen geleden in de Algarve vestigden.

In deel zes van het vervolgverhaal dat Ton van der Lee speciaal voor ons schrijft komen Marta en haar jeugdliefde Adam komen eindelijk te weten wat Marta´s droom is. Verder vind je natuurlijk ook de bekende rubrieken als Er op uit, Praktisch in Portugal, Patricia´s planten en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Klik hier, of neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.