Portugal loopt voorop bij de transformatie naar een meer duurzame samenleving. CO2-neutraliteit voor 2050 is het doel. Er is een sterke focus op het verminderen van de afhankelijkheid van import van energie en het handhaven van betaalbare toegang tot energie. Ook andere duurzame maatregelen krijgen aandacht. De beleidsdoelen worden ondersteund door diverse nationale en lokale strategieën en een scala aan regelgeving en sectorspecifieke programma’s. Blik op Portugal zet de 10 mooiste projecten op een rij.

BoP nr191 cover

Duurzaam aardbeien telen? Zeker kan dat, bewijst Wim de Weert. “Ik kwam al vele jaren in de Algarve. Ik werkte voor enkele lokale kwekerijen. Daar gaf ik advies over efficiënt kweken en zo kwam ik al regelmatig bij Portugese collega´s over de vloer. Ik zag kansen voor een mooi bedrijf. Omdat er puur met de zon wordt geteeld, is de kostprijs en milieubelasting van producten hier veel lager. En toen dacht ik al, dit kan ik eigenlijk veel beter zelf gaan doen.”Je leest het hele verhaal in het januarinummer van Blik op Portugal.

Veel lezers hebben het afgelopen jaar genoten van Marta´s Droom, het vervolgverhaal over Adam en Marta in Oost-Algarve. Maar helaas kwam in december aan dit verhaal een (happy) end… Tijd voor een nieuw vervolgverhaal. Blik op Portugal is trots dat Ellen van Herk bereid is gevonden een nieuw verhaal te schrijven. Huizenjacht is deels gebaseerd op haar eigen huizenzoektocht en deels op hoe het had kunnen gaan.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Klik hier, of neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.