In een wat rommelige buitenwijk in Alvor ligt Bom Samaritano verscholen achter een groot hek. Als je het niet wist, zou je er zo voorbijrijden. Maar achter dat hek opent zich een liefdevolle wereld waar 33 kinderen een thuis hebben gevonden. Voor medische zorg moeten de kinderen nu nog met een leidinggevende naar een Centro de Saúde in Portimão. Dat kost in de praktijk erg veel (wacht)tijd. Vanuit de redactie ondersteunen we de inzamelingsactie van de NCA voor betere medische zorg. We hebben diverse kunstenaars benaderd met de vraag of ze een kunstwerk ter beschikking willen stellen, geheel gratis. Al deze kunstwerken gaan we veilen en worden dus verkocht aan de hoogste bieder. Uiteraard is 100% van de opbrengst voor Bom Samaritano.

BoP nr184 coverDe tijden dat je nog subsidie kreeg voor het houden van een ezel zijn voorbij. In Portugal staan er dan ook veel verwaarloosd bij. Blik op Portugal ging langs bij Inge Op den Buijsch en Nell Brouwer. Zij trokken zich het lot van deze dieren aan en begonnen ezelcentrum Donkeymotion. Geen geploeg of lasten sjouwen, maar een tweede leven als coach. “Op een mooie dag in 2004 was ik ineens eigenaar van een ezeltje. Het zou het begin zijn van een nieuwe fase in mijn leven, waarbij ik afscheid heb genomen van de homeopathie.”

Verder zie je in deze editie van Blik op Portugal een overzicht van door lezers voorgestelde goede doelen, het verhaal van Elsa over Eleonora van Viseu, “de perfecte koningin”, de columns van Bert en Michiel en natuurlijk ook de bekende rubrieken als Er op uit, Praktisch in Portugal, Patricia´s planten, Portugees met Isabel, Vraag het de NCA, en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.