Vers van de pers, het novembernummer van Blik op Portugal. Dit keer in het teken van koffie. Je leest het interview met Ilona van Meegen: “Al vanaf mijn studententijd ken ik een koffiezaakje in Maastricht. Ik vond het er heerlijk! Misschien was het niet eens de koffie zelf. Vooral de gezelligheid van een café vond ik zo fascinerend! Ik zag dat ook voor mezelf. Dat ik een plek ging bouwen waar mensen bij elkaar komen, dat je als eigenaar ook contact hebt en even kan gaan zitten. Koffie is prima geschikt om mensen bij elkaar te brengen. Het was de sociale kant die mij aanspreekt, de aandacht voor elkaar. Dat wilde ik ook!

BoP nr189 cover

Elsa Oliveira vertelt over Rui Nabeiro, de koffiekoning uit de Alentejo. Rui is een van de meest gerespecteerde Portugese ondernemers. Hij staat niet alleen bekend als oprichter van het koffiemerk Delta Cafés, maar ook om zijn humanitaire werk. Zo ondersteunt hij verschillende projecten op het gebied van innovatie, ondernemerschap en onderwijs, en is het hart van acties op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ben je een echte koffieliefhebber? Zet dan nu alvast in je agenda een bezoek aan Lissabon op 25, 26 en 27 maart 2022, want dan vindt de tweede editie van het Lisbon Coffee Fest plaats in de hippe LX Factory. Voor een lekkere koffie in Lissabon hoef je gelukkig niet te wachten tot in maart. Lissabon telt meer dan voldoende prachtige koffietenten. We stellen een paar ‘must-see’ aan jullie voor.

Verder vind je uiteraard de vaste rubrieken NCA-expres, Praktisch in Portugal, de planten van Patricia, de columns van Jearina Imanse en Eelco Schaap en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Klik hier, of neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.