Het maartnummer van Blik op Portugal staat in het teken van mobiliteit. Fietsen in Portugal is niet direct een logische combinatie. Tenminste, dat denken vele inwoners. Maar niet Martin van den Hoek, ondernemer en eigenaar van Martin’s E-Bike in Almancil, een eigenwijze ondernemer met een eigen kijk op werken in Portugal. Ondanks – of misschien wel dankzij – corona, draait hij overuren. Tijd voor een nadere kennismaking met een koppige enthousiast!

BoP nr183 coverMet de auto een kennis of familielid ophalen van het vliegveld is makkelijk genoeg. Je hoeft maar kort te parkeren, er is meer dan genoeg parkeerruimte op de ‘Kiss & Ride’. Wie zelf naar de luchthaven rijdt en langer weg wil blijven, zal gebruik maken van lang parkeren. Waar kan je terecht, waar moet je op letten, en wat gaat het ongeveer kosten? De NCA zocht het uit.

Wie ook uiterst mobiel was? Pêro da Covilhã. Op verzoek van de koning ging hij op zoek naar kaneel. Hij was de eerste Portugees die India betrad, reisde langs de kusten van de Indische Oceaan en de Rode Zee en leerde over de handelsroutes van het Oosten aan boord van moslimschepen. Je leest er alles over in het verhaal van Elsa.

Mirjam neemt je mee op een wandeltocht rond Porto, de teams van Alltravel en iCab leggen uit hoe het precies zit met transfers en verder vind je natuurlijk ook de vaste rubrieken Er op uit – nee, er op ín deze keer – Praktisch in Portugal, Patricia´s planten, Portugees met Isabel, Vraag het de NCA, en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.