De Blik op Portugal staat dit keer in het teken van wonen. Energieneutraal bouwen doe je het best in Portugal: een passief huis, warm in de winter en koel in de zomer. Reinier van Overveld, architect, weet er alles van. De papieren rompslomp bij een huis kopen kan overweldigend zijn, we leggen een en ander uit in 6 stappen. Elsa vertelt over de (geschiedenis van) sociale woningbouw in de grote steden, en Dave Hemminga over zijn unieke bouwproject in Zuidwest Portugal: 24 ecohuizen in een immens Natura 2000 gebied waar kwaliteit van leven, community en duurzaamheid centraal staan.

Vanaf deze maand verwelkomen we drie nieuwe columnisten. Cindy Andries gaat elke maand schrijven over gezond en bewust leven, Eelco Schaap deelt zijn kritische visie over duurzaamheid vanuit ruim 20 jaar in Portugal en Jearina Imanse wordt onze correspondent vanuit Lissabon. Zij schrijft maandelijks over haar zakelijke ervaringen.

BoP nr188 cover

Je leest het verhaal van Mikki.F, voluit Michele Frederickx. Een multimedia-artieste. Ze schildert en maakt keramieksculpturen en -gebruiksvoorwerpen, maar haar grote passie is interieurdecoratie. Met ups en downs en een leven dat altijd in het teken staat van creativiteit, is het nu de hoogste tijd om eindelijk haar eigen dromen na te jagen.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Klik hier, of neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.