Het novembernummer van Blik op Portugal staat in het teken van ouder worden. Jan Geerlings filosofeert over het al dan niet teruggaan naar het vaderland, “iedereen uit de Lage Landen die na zijn zeventigste in Portugal blijft, heeft gelijk. En iedereen die terugkeert naar het vaderland ook”. Addy Franke, uitvaartverzorger in de Algarve, geeft antwoord op de meest gestelde vragen over het organiseren van een uitvaart in Portugal.

cover bop grijsLees het bijzondere verhaal van Heleen Kampfraath, die na haar studie medicijnen in Leiden als tropenarts voor Artsen zonder Grenzen naar Angola ging, met als enige voorbereiding een jaar chirurgie en een jaar verloskunde. “De huisartsenopleiding die ik in Amsterdam gevolgd heb duurde drie jaar, een interessante tijd. We oefenden bijvoorbeeld het hechten met behulp van bananen, terwijl ik in Angola al benen geamputeerd had. “

Wieteke König laat haar leerlingen aan het woord over hun opa’s en oma’s. Dr. Martin G. Kat,    Ouderenpsychiater en psychotherapeut, heeft het “recept” voor een psychisch gezonde oude dag.  En natuurlijk lees je weer praktisch Portugal-advies, de agenda, en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@ncaportugal.com.