De CTT – Correios de Portugal wil het afleveren van bestellingen versnellen. De Portugese postdienst kondigde de lancering aan van het platform CTT Now. Deze dienst zorgt ervoor dat pakjes afgeleverd worden op dezelfde dag, binnen de twee uur. Klanten die kiezen voor deze dienstverlening kunnen het parcours van de koerier volgen totdat het pakketje wordt afgeleverd. CTT Now is voorlopig alleen nog maar beschikbaar in de zone van Lissabon.

Deze nieuwe dienstverlening is toegankelijk via de website van de CTT of via de app ‘cttnow’ (beschikbaar voor Android en iOS-systemen). De klant moet het adres en het soort pakje invullen. Daarna krijgt men onmiddellijk een schatting van de kosten. Volgens de CTT wordt de prijs berekend in functie van het aantal pakjes, het aantal afleveradressen en de af te leggen afstand.

De Portugese postdienst kondigde begin maart de lancering aan van automatische kluizen om het ophalen van bestellingen te vergemakkelijken. Ook deze dienstverlening is alleen nog maar beschikbaar in Lissabon.