Spy Manor Productions en de MovieBox Group uit het Verenigd Koninkrijk hebben hun strategische samenwerking aangekondigd met als doel de Algarve op de wereldkaart van de filmindustrie te zetten.

Beide bedrijven hebben hun krachten gebundeld bij de ontwikkeling van het project van de filmstudio’s in Loulé en treden op als de belangrijkste aandeelhouders.

De twee filmmaatschappijen werkten aan “There’s Always Hope”, dat momenteel in postproductie is en later in oktober in de bioscoop zal worden uitgebracht, en nu werken zij aan een nieuwe film, The Infernal Machine.

Op 19 juli zijn Spy Manor Productions, MovieBox en Monte Productions samen begonnen met de opnames van het nieuwe project. De film is geregisseerd en geschreven door Andrew Hunt en geproduceerd door Lionel Hicks, Julian Hicks en gecoproduceerd door Vanda Everke. De opnames vinden plaats in het nieuwe studiocomplex MovieBox in Loulé en op locaties in de omgeving. “We zijn verheugd dat we de sterke productie met een internationale hoofdcast, The Infernal Machine, kunnen filmen op de locatie van de MovieBox-studio, die zich momenteel in de eerste ontwikkelingsfase bevindt”, aldus Vanda Everke, oprichter van Spy Manor en co-producent van het project.

“Ik bouw emotionele achtbanen, films die het publiek onderdompelen in werelden vol angst en gevaar, wonderen en verwondering, filmische reizen die een spectrum van heftigheid doorkruisen en het publiek vermaakt, ontroerd en hoopvol achterlaten. The Infernal Machine is de volgende achtbaan die ik niet kan wachten om te bouwen,” zei Andrew Hunt.

Spy Manor, MovieBox en Monte zijn ook co-producenten van een psychologisch drama, The Darkroom, geregisseerd door Kit Monkman.

“The Darkroom zal een half-herinnerde, half-verbeelde verhaal vertellen, vol van hedendaagse relevantie, dat opnieuw definieert hoe de innerlijke verbeelding kan worden geschilderd op een filmisch canvas. De film zal worden weergegeven met een poëtische kracht en fantasmagorische kwaliteit. Hij zal opzettelijk speels zijn in zijn weergave van tijd en ruimte en gedurfd in zijn gebruik van filmtaal. The Darkroom zal gebruik maken van een hybride van gebouwde sets en green-screen omgevingen, waardoor zowel de materialiteit en kneedbaarheid van de locaties als de psychologische ruimtes die ze met elkaar verbinden, tot uitdrukking kunnen komen”, aldus Kit Monkman.

Het filmfonds

Een hoeksteen van een groeiend filmfonds is opgericht door MovieBox Group en Spy Manor Productions om investeerbare filmkansen en bijbehorende financiering te creëren voor productie in de Algarve. Het fonds heeft tot taak geselecteerde producties en medegefinancierde coproducties te steunen als onderdeel van de voortdurende groei van de nieuwe internationale filmmakersbestemming Algarve. Het fonds zal in de komende maanden worden uitgebreid, aangezien de organisatoren van het fonds proberen gestimuleerde investeringsmogelijkheden voor films te ontwikkelen voor een internationaal publiek.

Het filmbureau van Loulé is voortdurend bezig met het begeleiden van projecten, het verkrijgen van toegang tot locaties en het afhandelen van bureaucratie binnen de filmindustrie in Portugal. Hun rol is van onschatbare waarde geweest voor zowel Spy Manor Productions als MovieBox Group bij het bevorderen van veel projecten. Het filmbureau van Loulé, de Portugese filmcommissie en de filmcommissie van Filma Porto zijn momenteel op het internationale filmfestival van Cannes. Daarnaast promoten zij de Algarve en Portugal tot een eersteklas bestemming voor filmopnames en fotografische producties, wat bijdraagt aan de versterking van het imago en de promotie van de regio.

Bron: The Portugal News