Wandelen centraal Algarve

We gaan wandelen in het gebied tussen S. Marcos da Serra en SB de Messines. Centraal Algarve.

Deze wandeling wordt een beetje anders dan anders… niet alleen gaan we de heuvel bij Talurdo op en hebben dan magnifiek uitzicht over een groot deel van midden Algarve, maar we strijken daarna neer bij een bijzondere plek voor een drankje en nazit: Retreat Talurdo.

Opgeven: https://forms.gle/ZRh13REkRTZomaY8A

Hike4Help

Uiteraard wandelen we wederom voor het goede doel, ditmaal Hike4Help: een nieuw initiatief van een groep dames die zich inzet om de revalidatie mogelijkheden voor dieren in de Algarve uit te bereiden. Voor intensieve behandelingen moeten alle dieren naar Lissabon en dat willen we anders! Dieren die moeten revalideren, zouden we graag helpen met behulp van fysiotherapie en/of gedragstherapie. Hiervoor willen we een kliniek opzetten die zich specifiek richt op het revalidatieproces en hebben we dan ook apparatuur en faciliteiten voor nodig. Deze zomer zal meer bekend worden over het initiatief Hike4Help.

De wandeling Talurdo

In de ochtend starten we bij Retreat Talurdo, alwaar de auto geparkeerd kan worden. We starten de wandeling om 9 uur. Tegenover het prachtige dorpje Talurdo trekken we de ruigere bergen en heuvels in en wandelen langs een eucalyptus plantage geleidelijk omhoog. Na ongeveer een half uurtje bereiken we een steil stuk en komen daarna uit bij de hoger gelegen plek die een imposant uitzicht biedt. Daarna wandelen we via de heuveltoppen terug richting het retreat Talurdo. De afdaling is vrij steil. De totale wandeling is ongeveer 1,5 uur en is een kleine 5 kilometer. Vanwege de steilheid en ongereptheid is een goede conditie en schoeisel vereist.

Voor diegene die wel graag Talurdo zou willen zien, maar niet de conditie heeft om de wandeling te maken, is er de mogelijkheid om direct bij Retreat Talurdo neer te strijken en te genieten van de ambiance van het retreat. Een donatie voor Hike4Help wordt enorm op prijs gesteld!

Teruggekomen bij Retreat Talurdo worden we ontvangen met een drankje. Iedereen is vrij om door het retreat te wandelen: via de paardenwei langs de eendenvijver en groente tuin richting de natuur zwemvijver om vervolgens neer te strijken in de koele schaduw van de pijnbomen. Voor degenen die echt niet weg willen: talurdoretreat.pt hier kun je accommodatie boeken voor de nacht.

Optioneel: geniet van een heerlijke homemade lunch na de wandeling, de bar is geopend voor de heerlijkste cocktails. Het menu van de dag is speciaal voor ons gemaakt en er kan worden gekozen uit kip, vis of vegetarisch. Het menu kost €15,- per persoon en is niet inbegrepen bij de wandeling. Indien mogelijk gelieve van tevoren uw voorkeur door te geven, zodat de chef rekening kan houden met aantallen.

Opgeven: https://forms.gle/ZRh13REkRTZomaY8A

De leukste club van Portugal

De NCA Portual is een vereniging voor en door Nederlandstaligen. De maandelijkse wandeling wordt door de NCA geinitieerd. Meer informatie over de Nederlandse Club Algarve?