Wandelen in centraal Algarve

We gaan weer van start met wandelen in de Algarve! Dorine neemt ons mee naar het achterland van SB de Messines! We lopen voor een goed doel, en deze keer is het SOS Animals Algarve.

De wandeling 

Het is een lusvormige, vrij pittige wandeling bij Vale Fuzieros, van 6.9 km, de wandeling duurt ca 2 uur. Na afloop drinken we wat bij het dorpscafe van Vale Fuzieros o Gralha.

Deze wandelroute in de Algarve, leidt ons langs Pre Historische en middeleeuwse archeologische plekken. Uniek in de Algarve! Na deze wandeling weet je meer over de Pedreirinha Necropolis, de Vilarinha Alignment, de Carresqueira Necropolis en de Forneca Necropóle! Wellicht nu nog abracadabra, maar geef je daarom snel op voor deze interessante wandeling!

Opgeven

Graag opgeven via deze link:

https://forms.gle/p2YradjSg638nGAb6

Start

10 uur

Restaurant Casa da Vinha

Prijs

€12.50, direct cash betalen aan Dorine.

Dit is inclusief een drankje, de rest gaat naar S.O.S. Animals Algarve!

SOS Animals Algarve

SteriliseOurStrays is een dierenwelzijn organisatie met als belangrijkste doel het steriliseren/castreren van honden en katten van de straat en/of toebehorend aan eigenaren die financieel niet de mogelijkheid hebben om deze operatie te betalen. SOS wordt al jaren gerund door een Nederlandse dame, Ginie de Weerd, die niets liever doet dan ervoor zorgen dat honden en katten kunnen worden gesteriliseerd. Ook worden er, op kleine schaal, honden en katten uit geadopteerd.

Alle dieren verblijven in huiselijke sfeer in opvang. SOS heeft geen kennel of asiel. Jaarlijks organiseert ze sterilisatie campagnes, projecten voor straatkatten, en steriliseert ze rond de 1200-1400 dieren, zowel honden als katten. Dit jaar zijn er al meer dan 1311 dieren gesteriliseerd, 1053 katten en 148 honden.

Helaas door de terugtrekking van de belangrijkste donateur is de toekomst van SteriliseOurStrays zeer onzeker. Jaarlijks heeft SOS voor zo’n € 85.000 aan dierenartsen facturen, en met het verlies van € 36.000,00 aan gegarandeerde inkomsten wordt het heel moeilijk om te blijven bestaan.

De overheid en gemeentes doen bijzonder weinig, bijvoorbeeld in Loule zijn er in 2021 door de gemeente 189 katten gesteriliseerd, terwijl SOS er 1267 heeft gefinancierd en gedaan. Uw hulp is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd!

Namens de dieren en Ginie de Weerd alvast dank!

info@sosalgarveanimals.com

www.sosalgarveanimals.com

Animal Aid Associação Protetora Dos Animais

IBAN: PT50 0269 0188 0020 3518 6270 3

Lid worden van de Nederlandse vereniging?

We organiseren maandelijks koffiemorgens in de Algarve, webinars online en wandelingen in oost, west en centraal Algarve. Tevens organiseren we grote evenementen zoals haringparty, Koningsdag, Nieuwjaars borrel. Maandelijks ontvang je het prachtige maandblad ‘Blik op Portugal’. Dit en nog veel meer, lees het hier:

https://ncaportugal.com/lid-worden/