Waar: Cabrita Wines Silves (richting Alcantarilha)
Googlemaps:https://goo.gl/maps/52g9G1zkSkGtigMZ7
Tijd: 15-18 uur
Prijs:
NCA leden: €35 (inclusief proeverij van 4 wijnen, tapas en live muziek)
Niet-leden: €45
Opgeven: https://forms.gle/FDAhX9ZPzsa9mY9T6

Programma

15.00 – Welkom
15.30 – 1ste wijn
16.00 – Bezoek wijngaard en rondleiding en 2e wijn
16.30 – 3e en 4e wijn + tapas en muziek
18.00 – Einde

Cabrita wijnen nodigt ons uit voor een wijntoer en wijnproeverij. Tijdens de wijntoer gaan we al wijn proeven, na afloop zijn er tapas, waaronder de kaas van Queijo do campo, en muzikale omlijsting van de saxofoon van Martin Teutscher. Er is gelegenheid om wijn en kaas te kopen.

Cabrita wijnen

Cabrita Wines is een familiebedrijf opgericht in 1977. José Manuel Cabrita is nu de huidige eigenaar die het pand – Quinta da Vinha – en het familiebedrijf van zijn vader erfde. In 2000 besloot hij te investeren in het aanplanten van een nieuwe wijngaard en nodigde wijnmakers António Maçanita, Cláudia Favinha en Joana Maçanita uit om het project te steunen, en Cabrita Wines werd ‘geboren’ in 2007. 

Wijnstokken 

De filosofie van het project, in totaal ongeveer 16 ha aangeplante wijngaarden, is om de Portugese en inheemse variëteiten van de Algarve te eren en er alles uit te halen voor de productie van uitstekende wijnen.

De witte varianten die zijn gepland zijn Arinto, Verdelho, Gouveio, Moscatel Galego en Encruzado. En de rode varianten zijn: Touriga Nacional, Negra Mole, Trincadeira, Aragonez en Tinta Miúda.

Terroir

De 16 ha zijn verdeeld in 3 wijngaarden en daartussen hebben we verschillende grondcombinaties, wat onze wijnen een unieke gelaagdheid geeft. We hebben wijngaarden met klei-kalksteenbodems met een zeer duidelijk zandcomponent, anderen met een groter kalksteen- en steenachtige component, of bodems met een hoog kleigehalte, typische bodems van de bergen van de Algarve. Onze wijngaarden worden door de Serra de Monchique beschermd tegen de koude wind uit het noorden en worden omringd door Atlantische winden, die een vleugje zeelucht en frisheid aan onze wijnen geven. 

Diverse wijnen

Cabrita Wines probeert in zijn wijnen het potentieel aan te tonen van elke variëteit waaruit zijn melanges bestaan. Als zodanig vertegenwoordigt het CLASSIC-assortiment de beste versie van de verschillende variëteiten samen, met een WIT, ROSÉ en ROOD op de markt, wijnen met een enorm gastronomisch potentieel, bovengemiddelde kwaliteit en wijnen met een hoge betrouwbaarheid.

Met INHEEMSE DRUIVEN willen we op een geïsoleerde manier enkele van de variëteiten bekendmaken die zich het best aanpassen aan het klimaat en de bodem van de Algarve. Of, zoals het geval is met Negra Mole, een van de oudste variëteiten in Portugal en exclusief voor de Algarve terugbrengen naar de tafels van onze consumenten. Een ras dat in de steek dreigde te worden gelaten en dat door velen werd beschouwd als ongeschikt voor de productie van kwaliteitswijnen, maar dat tegenwoordig al bekend staat als de “Queen’s grape variety from the Algarve”.

CABRITA RESERVA WHITE en RED, zijn wijnen met een beperkte oplage en geselecteerd op een bepaald niveau van kwaliteit en elegantie. Dit zijn wijnen waarbij de druiven worden gekozen met criteria en specifieke doelstellingen en gedurende een lange periode in vaten en later in flessen worden gerijpt.

Lid worden van de NCA Portugal?

Dat kan! Voor slechts €60 ben je al lid en geniet je van alle voordelen zoals het bijwonen van deze seminar tegen gereduceerd tarief. Er zijn vele meer voordelen, zoals 10x het prachtige Blik op Portugal, ons maandblad. Dit versturen we zowel in Portugal alsook binnen de EU.

Alle voordelen op een rijtje: