Datum: 25 juni
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Estoi
Prijs: € 15.00 p.p. voor leden, niet-leden betalen €20

Heeft u in de kast nog een spijkerbroek liggen die u niet meer draagt? Te klein of te groot geworden?

Jenni van Dijke weet er wel raad mee!

Zij maakt al meer dan 25 jaar hoedencreaties, fasinators, corsages en sieraden van spijkerstof, leer, zijde, rekbare stoffen, wol, katoen etc.

We gaan met en bij haar een workshop volgen om een sieraad te maken van je oude spijkerbroek. Onder het genot van een drankje en na afloop een “modebabbel” onder elkaar.

Wat heeft u nodig voor deze workshop?

  • (Oude ) spijkerbroek
  • Schaar om stof mee te knippen
  • Centimeter en liniaal
  • Balpen en potlood

Mocht u geen spijkerbroek hebben om te verknippen, Jennie heeft genoeg voorraad! J

Adres van Jenni van Dijke

Sitio Lagos e Relvas
Alface CxP 536K (nabij Estoi)
8005-407 Faro.

Jenni van Dijke

Wie is Jenni?

Ik vraag altijd naar een verhaaltje achter de persoon die de workshop geeft, Jenni heeft een mooi verhaal! J

Geboren in Rotterdam en al op 12 jarige leeftijd al achter de naaimachine. Dat was bij ons thuis heel gewoon. Ik kom uit een creatief gezin.

Na diverse opleidingen kwam ik op 15 jarige leeftijd terecht op een notariskantoor, daar ben ik 10 jaar gebleven tot volle tevredenheid.
In die periode heb ik Ben van Dijke(slager) ontmoet. Een lieve en leuke man, maar ja ik zag mij zelf toch niet zo gauw in het slagersvak.
Het is toch gegaan zoals het moet gaan. Jenni in het slagersvak, dan wel de creatieve
afdeling, de koude buffetten. Dat lag mij wel. Heel veel hapjes verzorgd en mooie salades schotels gemaakt, uiteindelijk toch mijn eigen catering.

Maar ik kwam zo’n 25 jaar geleden in contact met het vak hoeden maken. Ik was gelijk verliefd. Maar hoeden maken is zo veelzijdig, dat ik toch een eigen stijl heb gecreëerd.
Mijn passie is hoeden maken van diverse stoffen. Ik ben echt een stoffen freak.
Ben en ik gingen regelmatig naar Parijs, daar zijn mooie stoffen te vinden, vlakbij de Sacre Coeur. Ben vond het ook leuk om voor mij stofjes te zoeken en inmiddels wist hij ook wel wat ik zocht.  Als we de buit binnen hadden gingen we een wijntje drinken op een terrasje en Ben zei dan, dit is toch geen opgave om stofjes uit te zoeken.
Hij heeft er inmiddels echt een neus voor.

 

Ik werk met zijde, rekbare stoffen, organza, lakleer, spijkerstof en leer. Wat ik overhoud aan stof na het maken van een hoed (dus restverwerking), maak ik corsages van. Mijn eerste hoedenshow heb ik gegeven in de Erasmus Universiteit voor de Lady Circle International, in het jaar 2000. Daarna nog aan heel veel hoedenwedstrijden meegedaan o.a.ook in Caussade (Frankrijk) met creaties uit de gehele wereld, modehuis Breuninger in Stuttgart en zelfs creaties gemaakt voor Huttslag in Oostenrijk. Ook opdrachten gehad voor leden van de Staten Generaal voor Prinsjesdag en voor dames voor de doop van Ariane.

Vier jaar geleden heb ik nog 14 creaties mogen maken voor nog een Lady Circle groep, maar dat  moest dan wel van duurzaam materiaal zijn. Daar heb ik kurk voor gebruikt uiteraard uit Portugal.

Zo’ 17 jaar geleden ben ik naar de organisatie van De dag van de romantische muziek
gestapt. Dit wordt elk jaar gegeven op het park onder de Euromast.  Zij wilden niet commercieel worden. Maar uiteindelijk mocht ik daar toch staan met mijn hoeden. Een echt Romantische stijl van muziek, kleding en hoeden. Daar heb ik heel veel hoeden voor gemaakt en mijn vaste klanten keken er ieder jaar naar uit.
Ik ben echt autodidact, als ik een lapje stof in mijn handen heb, weet ik meestal gelijk wat ik er van gaat maken.

Al bijna 20 jaar bestaat de Nederlandse Hoeden Vereniging, daar ben ik nog steeds lid van. Ik heb mij heel lang ingezet voor de vereniging. Onder meer voor het vinden van een locatie om onze jaarlijkse hoedenshow te geven.
Wij hebben meer dan 300 leden, zowel in binnen en buitenland.
Verschillende prijzen heb ik mogen behalen met mijn ontwerpen. Zelfs van David Vos (was hoedenontwerper in Amsterdam) tijdens de Keukenhof.

Nu vind ik het leuk om workshops te geven om een ander kennis te laten maken om
van eenvoudig materiaal iets moois te maken.
Ik hoop dat ik u nu een inzicht heb kunnen geven van wie ik ben.
Jenni van Dijke-Groenendijk

Enthousiast geworden?

Nog even de details op een rijtje:

Datum: 25 juni
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Estoi
Prijs: € 15.00 p.p. voor leden, niet-leden betalen €20

Geef je op!!!

info@ncaportugal.com

Nog geen lid van deze leuke Club in Portugal?

Geen probleem, onderstaande link vindt u alle informatie en voordelen op een rijtje:

https://ncaportugal.com/lid-worden/