Stap aan boord voor een onvergetelijke boottocht naar Silves en een koffiemorgen die van start gaat met een vleugje avontuur! Een unieke boottocht voert je van Portimao, langs de schilderachtige rivier de Arade, naar het betoverende Silves. Deze historische stad wacht op je met al haar charme. Je hebt ca. 1.5 uur de tijd hebt om de authentieke sfeer die Silves te bieden heeft te ontdekken en/of een kopje koffie of thee drinken op een terrasje.

bootrip Silves

vertrekpunt Portimao

Om 10 uur vertrekken we vanuit Club Naval in Portimao.

Google maps:

https://goo.gl/maps/VgXFszTJNdbecd2T6

boottrip naar Silves

Prijs: €25 dit is inclusief koffie of thee

Opgeven: https://forms.gle/NAownA6dryarK7oz5

Bij genoeg deelnemers gaan we met de traditionele Portugese kajak, zie foto hierboven, 2e boot!

Dus schrijf je snel in voor deze unieke boottocht over de rivier de Arade naar Silves!

De Arade

De rivier de Arade, die als een glinsterende ader door het landschap snijdt, biedt een pittoreske route. De rustige kabbel van het water en het panoramische uitzicht op de omringende natuur maken de boottocht een rustgevende ervaring op zich terwijl je richting Silves vaart.

Traditionele Portugese boten

Vroeger werden deze waterwegen druk bevaren door traditionele Portugese boten, zoals de prachtige kajak die nog steeds een stille getuige is van de geschiedenis van de regio. Deze boten, doordrenkt van culturele betekenis, speelden een cruciale rol in het verbinden van dorpen en steden langs de rivier. Hun zeilen opgeblazen door de wind, voerden ze ladingen en nieuwsgierige reizigers naar bestemmingen zoals Silves. Als je je inschrijft voor deze bijzondere boottocht, herleef je een stukje van dit maritieme erfgoed terwijl je langs dezelfde waterwegen reist die ooit door deze traditionele vaartuigen werden bevaren.

Silves

Silves, gehuld in een tijdloze ambiance, onthult haar geschiedenis op elke straathoek en elke stenen muur. Deze historische stad, ooit de hoofdstad van de Algarve, ademt een betoverende mix van Moorse invloeden en Portugese cultuur. Terwijl je door de geplaveide straten dwaalt, zie je de erfenis van oude Moorse overheersing weerspiegeld in de architectuur van het kasteel van Silves, een imposant bouwwerk dat trots oprijst tegen de horizon. De smalle straatjes zijn als tijdcapsules die verhalen vertellen over de eeuwenoude connecties tussen culturen, terwijl de kleurrijke huizen en lokale ambachten een glimp bieden van het hedendaagse leven. Silves is niet alleen een plek om te bezoeken, maar ook om te ervaren – een harmonieuze symfonie van geschiedenis en moderne charme die elke reiziger betovert.

Lid worden van de leukste club van Portugal?

De NCA is een vereniging voor Nederlandstaligen geïnteresseerd in Portugal. De vereniging stelt zich tot taak:

  • leden te informeren rond wonen, werken en leven in Portugal;
  • leden met elkaar in contact te brengen en te verbinden, met een focus op de Algarve.

Alle activiteiten van de vereniging zijn gericht op beide doelstellingen zodat een aantrekkelijk, informatief en modern spectrum van evenementen en publicaties wordt bereikt.

Het lidmaatschap heeft vele voordelen, 1 ervan is dat je tegen gereduceerd tarief mee kan met deze leuke boottrip naar Silves! Hier vind je nog veel meer voordelen van het NCA lidmaatschap