Zaterdag 14 januari neemt architect/stedenbouwer Will Köhlen ons mee op een tour in Faro en zal ons een idee geven van moderne architectuur in Faro, met een focus op de vermaarde architect Manuel Gomes da Costa.

Faro

De stad Faro heeft enige tijd in de race gelegen om culturele hoofdstad van Portugal te worden in 2027. Helaas vielen andere steden beter in de smaak bij de jury. Een van de speerpunten van Faro was de architectuur van de “moderne beweging”. Deze modernistische architectuurstroming met haar wortels in de jaren ’20 van de vorige eeuw is in Faro vooral bekend geworden door het werk van de architect Manuel Gomes da Costa. Met een oeuvre van meer dan 400 bouwwerken heeft hij sinds 1952 de architectonische kwaliteit van het “modernistische” Faro bepaald.

Wil

Will Köhlen en de tour

Sinds een zestal jaren woon ik als Nederlandse architect/stedenbouwer (gedeeltelijk) in de Algarve, waarvan vijf jaar in het kubistische Olhão. De afgelopen jaren was ik medeorganisator van twee fototentoonstellingen met meerdere rondleidingen/tours over Modernistische Architectuur in de steden Tavira en Olhão.

“Met passie voor het vak zal ik je rondleiden in Faro gedurende een tour van 2 tot 2,5 uur om je met andere ogen naar stedenbouw in het algemeen en naar moderne architectuur in het bijzonder te laten kijken. Als deelnemer word je meegenomen in een verrassende ontdekkingstocht naar de pareltjes van de  “modernistische architectuur” van de jaren ’50 in Faro, met de nadruk op het inspirerende werk van de architect Manuel Gomes da Costa.”

Informatie over ‘Modernististische Architectuur” in Faro is (in het Engels) te vinden in deze folder van Faro in het kader van de kandidatuur van Culturele Hoofdstad 2027: https://www.faro2027.eu/uploads/7/0/6/1/70619115/momo_em_faro_eng.pdf

Wanneer is de tour in Faro?

Zaterdag 14 januari starten we om 10 uur bij de Café Alianca (gesloten) Rua Dr. Francisco Gomes 7/11, Faro 8000-168 Portugal 

Google maps: https://goo.gl/maps/J4GK8KSwPjfntCEo6

We eindigen bij Hotel Lemon Tree waar we wat drinken.

Aansluitend kan men bij Restaurant O Castelo lunchen op eigen gelegenheid. Dit is loopafstand van de Lemon Tree.
Rua do Castelo 11, 8000-149 Faro

Prijs

€20 voor NCA leden

€30 voor niet-leden

Opgeven

Met onderstaande link kunt u opgeven.

https://forms.gle/LF6FWDTPk9YV1MQ96

Lid worden van de NCA Portugal?

Het NCA lidmaatschap heeft vele voordelen, waaronder korting bij activiteiten zoals deze architectuur tour in Faro.

Hier vind u alle voordelen op een rijtje.