Doe mee met een GRATIS online les en leer Portugees!

Bom dia!

Op 20 september om 10 uur kan je GRATIS een online Portugese les volgen met Isabel Carita!

Na de gratis proefles, kan je direct met Isabel aan de slag. Je wordt ingedeeld naar nivo. De lessen zijn deels grammatica en deels communicatie. Alle lessen zijn online via ZOOM. Leer Portugees met Isabel die nederlands spreekt!

Leer Portugees en begin met een gratis proefles. Wat gaan we doen?

De maand september heeft de NCA het thema ‘voeding’. Isabel gaat met jullie alles in dit thema doornemen! Na deze les, kan je zowel in de supermarkt, als bij een restaurant aardig in het portugees uit de voeten!

Wat kan je zoals nog meer verwachten in de VERVOLG lessen?

Communicatie: Leren vragen stellen en bestellen: Wat is dit? Waarvoor dient dit?; Hoe heet dit?; Ik wil graag…; Heeft u….; Hoeveel is het?

Voor de wat gevorderden: Grammatica: Verleden Tijd – Pretérito Perfeito en Pretérito Imperfeito.
Wanneer gebruik je ‘ik ben gegaan’ en ‘ik ging’ in het Portugees? Deze vraag staat centraal in het workshop.

Communicatie: Spreken over je vrije tijd – Wat doe je in je vrije tijd? Wat deed je vroeger in je vrije tijd en nu niet meer? Wat geef je voldoening en plezier en waarom?

Vergevorderde niveau: Grammatica: Presente do Conjuntivo (Subjuntivo) – Het is een moeilijk onderwerp, want in het Nederlands wordt het niet meer gebruikt. Conjuntivo is niet een tijd, maar een wijze hoe iets wordt voorgesteld en dat gaan we onderzoeken.

Communicatie: Spreken over je leven in Portugal of je plannen in Portugal te komen wonen. Wat je heel leuk vindt en ook wat er tegen valt, bijvoorbeeld. Het belangrijkst is dat je je in het Portugees uitdrukt.

WIE IS ISABEL?

leer portugees met Isabel

Isabel heeft jaren voor het NCA magazine de Blik op Portugal artikelen geschreven.

“Ik ben Isabel Carita en ik ben 57 jaar oud en Portugese.

Ik ben docente Portugees  en leer portugees aan buitenlanders.

Ik heb 21 jaar in Nederland gewoond, waar ik gestudeerd heb en ook mijn beroep heb geoefend Ik ben o.a. docente Portugees geweest op de Volksuniversiteiten van Utrecht en Rotterdam, ook in verschillenden taleninstituten zoals Elsevier Talen (vandaag Elysio Talen). Tevens ben ik docente van Braziliaanse Letterkunde geweest op mijn universiteit – Rijksuniversiteit Utrecht.

Na mijn komst terug in Portugal, ben ik gaan wonen in mijn familie dorp in de buurt van Castelo de Vide (Alentejo). Momenteel woon ik in de boerderij van mijn familie met mijn kinderen. Ik blijf me bezig houden met het onderwijs van Portugees aan buitenlanders. Ik geef presidentiële cursussen bij Quinta do Pomarinho (Castelo de Vide) ook online en natuurlijk schrijf ik de maandelijkse rubriek over Portugees voor Blik Op Portugal.”

Leer Portugees online, hoe doe je mee?

Geef je op voor de eerste les Portugees via dit formulier: https://forms.gle/puaG11eU2Uo19P3m6

WAT KOST HET?

De eerste les is GRATIS voor NCA leden. Niet leden betalen €10

Vervolglessen zijn: €7.50.  (voor iedereen)

NOG GEEN LID van de leukste club van Portugal?

Voor maar €60 per jaar ben je lid van de gezelligste vereniging van Portugal en krijg je maandelijks de Blik op Portugal toegestuurd…. En nog veel meer…. Lees op onderstaande link de voordelen en hoe je lid moet worden:

Lees hier alle informatie over het lidmaatschap van de Nederlandse Club Algarve