Na een heerlijke warme zomer en de eerste regenbuien kunnen we weer lekker golfen, niet te warm niet te koud, kortom ideaal Portugees golfweer. Golf jij en heb je zin om gezellig te golfen met andere Nederlandse vrouwen, kom dan naar onze NCA/Ladies of Golf, golfmorgen met vrouwen donderdag 5 oktober. De golfochtend wordt georganiseerd door de Nederlandse PGA Golfprofessional Lidy Ram. We spelen voor de gezelligheid en om je golfnetwerk uit te breiden.

We spelen op een van de oudste banen in de Algarve namelijk de Penina Golf Course in Portimão. Omdat we willen dat iedereen zich op zijn gemak voelt hebben we gekozen voor de Resort Course, deze toegankelijke baan leent zich uitstekend voor elk spelniveau. Wil je ook nog lekker blijven lunchen laat het ons dan even weten.

Meld je aan voor de gezellige golfochtend.

Locatie                         : Penina Hotel en Golf Resort Portimão

Baan                             : Resort Course
Aantal holes                : 9 holes

Spelvorm                     : Texas scramble

Handicap                     : vanaf hcp 36

Inschrijven                  : per email, lidy@ladiesofgolf.pt

Kosten                        : NCA leden € 35,00

: Niet NCA leden € 37,50

: optioneel lunch € 17,50

: inschrijving is definitief zodra de betaling voor deelname ontvangen is.
Annuleren                 : tot 3 dagen voor aanvang krijg je 100% restitutie, daarna is restitutie niet
meer mogelijk.

Programma vaan de golfmorgen met vrouwen

08.30 uur         Ontvangst met koffie of thee

08.15 uur         Welkom en uitleg spelvorm

09.40 uur         Eerste Starttijd

12.00 uur         Prijsuitreiking

12.10 uur         Lunch optioneel

golfen met vrouwen

Ladies of Golf

De doelstelling van Ladies of Golf is ontstaan uit de behoefte om de stap naar golfen met vrouwen in Portugal makkelijker te maken en aansluiting te vinden zonder dat je meteen lid hoeft te worden van een golfclub. Samen helpen wij je op een leuke manier je sociale (golf)netwerk uit te breiden, je golfspel te verbeteren door samen te spelen, te trainen/lessen, verschillende banen te bezoeken en je op de hoogte te houden van leuke golfevenementen en andere golf weetjes. Ladies of Golf verzorgen onder andere groepslessen, privélessen, workshops waaronder de workshop “versterk je mentale golfvaardigheid”.

Met dit in gedachten organiseert Ladies of Golf golfevenementen voor dames in de baan waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van je vertrouwen, coursemanagement vaardigheden en sociale netwerk. Dit is ingedeeld in 3 soorten baanevenementen. 

  1. Baanlessen

Met maximaal 4 personen krijg je tips en tricks over hoe je je het beste kunt voorbereiden op het spelen van een rondje golf en hoe je wat je al op de driving range kunt ook in de baan kunt toepassen.

  1. Baan evenement 9 holes

Dit evenement is bedoeld om gewoon een goede tijd met elkaar in de baan te hebben zonder stress en hierbij gaat het vooral om het spel element. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spelvorm “Texas scramble”.

  1. Baan evenement 18 holes

Bij een 18 holes evenement gaat het om de knikkers, oftewel gewoon een lekker rondje golfen met leuk gezelschap waarbij je voor de voor jezelf er de beste score speelt. Denk hierbij aan Strokeplay of Stableford evenementen.

De volgende golfmorgen met vrouwen is: 1 december

Onderstaand wat golfweetjes:

Kan iedereen leren golfen?

Iedereen kan beginnen met golf, op elke leeftijd, met of zonder ervaring met anders balsporten zoals tennis en hockey. Soms is geen ervaring met balsporten zelfs een voordeel omdat je geen tennis- of hockey-techniek hoeft af te leren.

Kan je ook alleen golfen?

Als je een baanpermissie haalt dan krijg je vaak toegang tot alleen de golfbaan waar je deze haalt. Als je het golfvaardigheidsbewijs haalt dan kun je op bijna alle golfbanen golfen.

Hoeveel golfbanen zijn er in Algarve?

Portugal heeft meer dan 90 golfbanen door heel het land, waarvan er alleen al in de Algarve 40 liggen

Wat heb je nodig om te kunnen golfen?

Wanneer mag ik op een golfbaan spelen? Je hebt een baanpermissie nodig als bewijs dat je de golfregels – en andere regels over bijvoorbeeld veiligheid – kent en de basistechniek onder de knie hebt. Je bent dan gekwalificeerd om op die golfbaan te spelen. Je kunt je baanpermissie halen via een Golfstart-lespakket.

Kan je golfen zonder lidmaatschap?

Een ‘greenfee’ is de bijdrage die je als golfer betaalt om eenmalig negen of achttien holes te spelen op een baan waar je geen speelrechten hebt via een lidmaatschap.

Nog geen lid van de NCA Portugal?

Word nu lid van de gezelligste club van Portugal en geniet van de vele voordelen zoals deze leuke golfmorgen voor vrouwen! Verder ontvang je 10x per jaar ons prachtige maandblad ‘Blik op Portugal’! Dit en nog veel meer voordelen van het lidmaatschap! Klik op de link voor meer informatie!