Een wandeling in en rondom het pittoreske Aljezur

Datum: zaterdag 18 juni Aljezur
Tijd:10-12.30
Duur: 6 km, ca 1.5 uur. )
Prijs: €10 voor NCA leden, niet-leden betalen €15 (wordt lid J)
Parkeren bij Loja Chinesa: google maps:

https://maps.app.goo.gl/KqQU17nyCWbCNJTs5

 

Ontdek al samen wandelend het pittoreske plaatsje Aljezur. Dit juweeltje ligt op een groene heuvel in het noordwesten van de Algarve. Veelal nog onbedorven door het massatoerisme. Het is een oud vissersstadje gelegen in het natuurgebied Costa Vicentina. Door de eeuwen heen is landbouw en visserij de belangrijkste bron van inkomsten geweest. Maar geleidelijk aan trekt Aljezur steeds meer toeristen aan die houden van natuur en surfen. Tijdens deze prachtige wandeling zullen we zowel door de natuurlijke omgeving, als door het oude stadje wandelen.

De wandeling bij Aljezur

Eerst wandelen door moestuinen. Rondom Aljezur wordt vooral de zoete aardappel, als ook gigantische pompoenen verbouwd. Dan gaan we over de rivier da Cerca en volgen deze watergang vanuit het gebergte Monchique. We krijgen zo zicht op de Irgreja Nova en het nieuwe stadgedeelte.

Vervolgens nemen we een kijkje bij de lokale markt waar een kleurrijk palet aan diverse biologische producten worden getoond. De rivier vervolgend zijn de schilderachtige witte huisjes een mooi decor voor deze wandeling. Waar we ook lopen overal prijkt de Moorse burcht boven het stadje uit. Er wordt zelfs beweerd dat deze burcht op de Portugese vlag staat afgebeeld.

Via een groen natuurgebied aan de achterkant van de stad waar we koeien horen loeien en de wielewaal zich in de lente laat horen stijgen we via één van de straatjes omhoog. Om al snel het prachtige zestiende-eeuws witte kerkje Igreja da Misericórdia te bewonderen met blauwe randen rondom de ingang.

Via kleine steegjes met vissershuisjes lopen we naar de Moorse burcht in dit oude stadsgedeelte. Door de aardbeving van 1755 is er weinig van de oorspronkelijke bucht overgebleven maar je hebt wel een gigantisch mooi uitzicht hier over de oceaan en het Monchique gebergte. Dan gaan we via gezellige steegjes met gekleurde huisjes terug naar de hoofdstraat. Waar we aan de rivier bij pasteleria Mioto een koffietje drinken.

Wie is Anne?

Veel mensen herkennen mij aan mijn schaterlach. Ik lach uitbundig, omdat ik voortdurend plezier ervaar in mijn werk. Service with a smile. Samen met mijn man Eus bestieren wij een Bed and Breakfast plus. Je kunt bij ons overnachten en gebruik maken van diverse activiteiten die wij organiseren.

Wandelgids in de Algarve

Eén van mijn passies is wandelen in de prachtige natuur die mij omringt. Daarom begeleid ik je graag tijdens één van de vele wandelingen die ik heb ontdekt in de omgeving. Zo speur ik ieder seizoen weer naar nieuwe paden om mensen te (blijven) verrassen.

Coach Algarve

Een andere passie is mensen coachen om hun eigen unieke weg te bewandelen; ‘Walk your way!’ Het geeft mij voldoening mensen te inspireren hun dromen te leven. Ik ben zelfstandig coach/ trainer sinds 2000 en heb diverse coach-opleidingen genoten, waardoor ik mensen via verschillende vormen van coaching kan ondersteunen. Daarbij is mijn intuïtie een belangrijk kompas als coach. Een manier om contact te maken met je intuïtie is via tarotkaarten. De kaarten die ik dan gebruik, de Crowley tarotkaarten, zijn zeer kleurrijk en dragen diverse oude wijsbegeerten in zich. Bij diverse bedrijven of organisaties zowel in Nederland als in de Algarve heb ik tarot- en handlees cursussen en workshops gegeven.

Verder ben ik dol op de zee. Ik voel mij zeer bevoorrecht zo dichtbij de Atlantische Oceaan te wonen. Hierdoor ben ik blij dat ik Anne van der Zee heet.

Hoe kan ik deelnemen?

Schrijf je in per email: info@ncaportugal.com

De Nederlandse Club voor Nederlanders en Vlamingen in Portugal

Maandelijks organiseert de NCA Portugal wandelingen in west, oost en centraal Algarve. De NCA Portugal is een hele actieve vereniging. Meer informatie over het lidmaatschap