De meest populaire tapas route door de Algarve is op 10 september van start gegaan met de 11e editie van de “Rota do Petisco”, die tot 10 oktober zal duren.

Petiscos uit de hele Algarve proeven

Dit is een kans om lekkere hapjes uit de hele regio te proeven en ook nieuwe restaurants en eetgelegenheden te ontdekken.

“Rota do Petisco”, wat vertaald de “Tapas route” betekent, is een cultureel en recreatief project in Portimão en wordt georganiseerd door de vereniging zonder winstoogmerk Teia D’Impulsos.

292 restaurants van Aljezur tot Tavira!

De “Tapas route” bestaat uit een gastronomische route die het publiek kan volgen en die verschillende restaurants omvat, georganiseerd volgens verschillende geografische gebieden. Sinds de eerste editie, die slechts 31 etablissementen omvatte, is de route sterk gegroeid en dit jaar is het de grootste dekking ooit geworden met 292 restaurants die deelnemen aan dit gastronomische evenement, verspreid over 11 gemeenten, van Aljezur tot Tavira. Ze zijn niet alleen om gastronomische redenen een bezoek waard, maar ook omdat het verzamelen van stempels in je eigen paspoort veel voordelen en te winnen prijzen heeft!

Voor €3 een tapas en een drankje

Van Aljezur tot Tavira zullen de 292 restaurants die hebben besloten aan dit grote gastronomische avontuur deel te nemen, de beste hapjes uit hun streek serveren, gemaakt van lokale producten. Dit evenement belooft diversiteit, smaken van de zee tot de bergen van de Algarve, kenmerkende gerechten van de Chef’s Route en buitenlandse gerechten van de World Route. Ze hebben ook een manier gevonden om kinderen en jongeren bij de “Tapas route” te betrekken met de Pequenes Moces Route en er is ook een vegetarische optie. Elk van de snackmenu’s omvat een gerecht en een drankje voor slechts €3 en voor de zoetekauwen onder ons kunt u genieten van een dessert en een drankje voor €2. Hiervoor hoeft u alleen maar het Rota do Petisco Paspoort te laten zien, dat u voor €1,50 kunt kopen in een van de deelnemende etablissementen of bij een van de officiële verkooppunten die u kunt vinden op www.rotadopetisco.com.

Dit jaar kunt u de niet te missen “Tapas route” ontdekken per taxi, trein of zelfs per boot naar het eiland Tavira, met kortingen op het vervoer. In uw paspoort vindt u een aantal hoogtepunten in elke gemeente, zoals gratis toegang tot musea. Door 12 stempels toe te voegen, kunt u ook prijzen winnen, voor alles van hotelovernachtingen tot boot- en luchtballonervaringen en zelfs massages en tatoeages. Daarnaast zijn er langs de route tal van andere activiteiten en veel straatentertainment met partnerevenementen.

Rota do Petisco viert 10 jaar van vele hapjes en belooft er nog vele te zullen vieren. Het doel van de vereniging Teia D’Impulsos is een voorproefje te geven van de Algarve en de waarde van de lekkernijen van de regio te laten zien, terwijl op zijn beurt verschillende gemeenten worden gestimuleerd, en ook, op de een of andere manier, bij te dragen aan de hervatting van de herstelactiviteiten, na de pandemie.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.rotadopetisco.com of u kunt een e-mail sturen naar rotadopetisco@teiadimpulsos.pt. U kunt ook op de hoogte blijven van het evenement door @rotadopetisco te volgen op Facebook.

Bron: The Portugal News