Doe mee met een GRATIS online Portugese les!

Olá!

Op 17 februari om 10 uur kan je GRATIS een online Portugese les volgen met Isabel!

‘Met NCA ga ik een aantal workshops over de Portugese taal. Het is een totaal van zes lessen, verdeeld in verschillende niveaus: 2 voor beginners, 2 voor gevorderden en 2 voor vergevorderde. Bij ieder niveau is er een uitleg over grammatica en doen we wat communicatie, waar de stof en onderwerpen gepresenteerd zullen worden en ook zal er ruimte zijn om te oefenen’

Beginners niveau: 

17 februari-deze les wordt aangeboden door Isabel!

Grammatica: Ser en Estar – twee werkwoorden die constant worden gebruikt en vaak voor anderstaligen problemen leveren.

24 februari

Communicatie: Leren vragen stellen en bestellen: Wat is dit?; Waarvoor dient dit?; Hoe heet dit?; Ik wil graag…; Heeft u….; Hoeveel is het?

3 maart
Gevorderden niveau:

Grammatica: Verleden Tijd – Pretérito Perfeito en Pretérito Imperfeito.
Wanneer gebruik je ‘ik ben gegaan’ en ‘ik ging’ in het Portugees? Deze vraag staat centraal in het workshop.

10 maart

Communicatie: Spreken over je vrije tijd – Wat doe je in je vrije tijd? Wat deed je vroeger in je vrije tijd en nu niet meer? Wat geef je voldoening en plezier en waarom?

17 maart
Vergevorderde niveau:

Grammatica: Presente do Conjuntivo (Subjuntivo) – Het is een moeilijk onderwerp, want in het Nederlands wordt het niet meer gebruikt. Conjuntivo is niet een tijd, maar een wijze hoe iets wordt voorgesteld en dat gaan we onderzoeken.

24 maart

Communicatie: Spreken over je leven in Portugal of je plannen in Portugal te komen wonen. Wat je heel leuk vindt en ook wat er tegen valt, bijvoorbeeld. Het belangrijkst is dat je je in het Portugees uitdrukt.

portugese les

WIE IS ISABEL?

Isabel schrijft al jaren voor het NCA magazine de Blik op Portugal!

‘Ik ben Isabel Carita en ik ben 55 jaar oud en Portugese. Ik ben docente Portugees voor buitenlanders. 

Ik heb 21 jaar in Nederland gewoond, waar ik gestudeerd heb en ook mijn beroep heb geoefend Ik ben o.a.docente Portugees geweest op de Volksuniversiteiten van Utrecht en Rotterdam, ook in verschillenden taleninstituten zoals Elsevier Talen (vandaag Elysio Talen). Tevens ben ik docente van Braziliaanse Letterkunde geweest op mijn universiteit – Rijksuniversiteit Utrecht.

Na mijn komst terug in Portugal, ben ik gaan wonen in mijn familie dorp in de buurt van Castelo de Vide (Alentejo). Momenteel woon ik in de boerderij van mijn familie met mijn kinderen. Ik blijf me bezig houden met het onderwijs van Portugees aan buitenlanders. Ik geef presidentiële cursussen bij Quinta do Pomarinho (Castelo de Vide) ook online en natuurlijk schrijf ik de maandelijkse rubriek over Portugees voor Blik Op Portugal.’

HOE DOE JE MEE?

Geef je op voor de eerste les op woensdag 17 februari om 10 uur via info@ncaportugal.com

WAT KOST HET?

De eerste les is GRATIS voor NCA leden. Niet leden betalen €7.50

Vervolglessen zijn voor NCA leden: €7.50. Niet leden betalen  €12.50

NOG GEEN LID?

Voor maar €60 per jaar ben jelid van de gezelligste vereniging van Portugal en krijg je maandelijks de Blik op Portugal toegestuurd…. En nog veel meer…. Lees op onderstaande link de voordelen en hoe je lid moet worden:

https://ncaportugal.com/lid-worden/