Datum: 19 maart
Aanvang: 11 uur
Waar: Loule (buurt)

Deze maand is het thema Eten en Drinken. In Portugal zie je heel veel Indiase restaurants. Hoe leuk zou het zijn om thuis zelf eens een lekkere Indiase maaltijd te maken? Riz Bakht gaat ons meenemen in de Indiase keuken. We gaan 2 gerechten met haar maken en aansluitend krijgen we een 3 gangen lunch.

Leer hoe je een fantastische combinatie van traditioneel en hedendaags Indiase kooktechnieken kunt gebruiken in de ontspannen omgeving van de keuken van Chef Riz.

De workshop duurt drie uur.

Bij aankomst krijg je een informatieve inleiding van de technieken en filosofie van onze chef-kok.  Gevolgd door een kookdemonstratie, hands on koken in de keuken en leer de manier om een ​​authentieke eenvoudige innovatieve Indiase maaltijd te bereiden.

De resterende tijd is ontspannen en genieten van een heerlijk vers bereide maaltijd. We zullen een 3 gangen lunch krijgen.

Je ontvangt de recepten van de bereide gerechten!

Wie is Riz Bakht?

Riz is in Engeland geboren en Indiaas van afkomst. Chef-kok Riz Bakht heeft de afgelopen 20 jaar haar leven gewijd aan het onderwijzen van de Portugees over de Indiase keuken.

Voorheen was zij mode- en interieurontwerper en verhuisde naar de Algarve in een tijd dat de Indiase keuken in deze regio nog vrijwel onbekend was. Haar ‘keukenroeping’ kwam vanzelf toen haar vrienden, verveeld door het eten van het lokaal beschikbare ‘Indiase’ eten, haar vroegen om de authentieke versie voor hen te koken. Vanaf dat moment duurde het niet lang voordat Riz haar eigen restaurant opende en een nieuwe carrière omarmde, even creatief als de vorige.

Chef Riz Bakht biedt ons traditionele smaken met een magisch persoonlijk tintje, en boeit ons met haar exotische smaken en de omgevingen die ze creëren en oproepen. Degenen die haar kip korma en haar heruitvinding van fish tikki’s hebben geproefd, zeggen dat ze gedenkwaardig en moeilijk te vergeten zijn, en een gegarandeerd succes werd gevraagd op “al” haar evenementen. Om ervoor te zorgen dat haar keuken trouw blijft aan de originele Indiase smaken, heeft chef-kok Riz Bakht een ruimte in huis gereserveerd om haar eigen kruiden te bereiden, waar ze constant inspiratie zoekt voor marinades en goddelijke curries.

Naast haar werk met Super Stars, variërend van kleine diners tot grootse evenementen, leidt haar traditionele Indiase keuken regelmatig naar beroemde keukens zoals het Sheraton of Conrad in de Algarve.

Prijs:

€49 NCA leden, niet-leden: €55

Dit is inclusief 3 gangen lunch, recepten, drankjes, exclusief alcoholische dranken, die mag je wel zelf meenemen.

Hoe doe je mee?

Geef je op via: info@nca portugal.com

Voor aanvang zullen we een zoom link sturen met inlog codes en instructies!

Wil je lid worden van de leukste vereniging van Portugal?

Hieronder de link met alle voordelen op een rijtje en aanmeldformulier:https://ncaportugal.com/lid-worden/

Dus laat het plezier maar beginnen en laten we gaan koken!