Schilderijententoonstelling
Locatie: Convent-Bio, EN125, Lagoa

Expositie van lokale kunstenaars in een pop-up Kunstgalerij in Convent-Bio.
De “twee kleurrijke artiesten” Elsa en Mari nodigen u uit om van 31 mei tot 26 juni te komen kijken naar hun expositie in het Convent-Bio.

Els is haar schilderscarrière begonnen met het gebruiken van acrylverf en later is ze overgegaan op olieverf en ze werkt met verschillende middelen. Op dit moment werkt ze met cold-wax. Dit is een geheel andere techniek. Je bouwt laag na laag op met 50% olieverf en 50% cold wax. Hierdoor kun je de onderliggende laag weer naar voren halen, waardoor het iedere keer een ander effect krijgt. Ze werkt met diverse materialen waaronder hout, mdf, canvas en zelfs met laminaat.

Mari schildert voornamelijk landschappen. Zij wordt geïnspireerd door haar ervaringen uit haar leefomgeving, het mooie Algarve. Tijdens haar dagelijkse wandelingen met haar hondje aan de mooie kust, doet ze veel ideeën op.

Mari schildert met olieverf op canvasdoek. Ze gebruikt rijke kleuren en ontwikkelde haar eigen stijl door te schilderen met stevige penseelstreken, waardoor een aparte textuur ontstaat.