Op zondag 19 december gaan we alweer voor de derde keer wandelen! En niet zomaar een wandeling, het wordt een prachtige mix van natuur, cultuur en kunst! Anne van der Zee gaat ons meenemen op deze unieke kunst wandeling door het natuurpark van Barão de São João aan de westkust van de Algarve. We sluiten af met een drankje bij restaurant A Tribo.

Thema; natuur, cultuur en kunst; wandeling van ca 6 km in het Nationaal Park Barão de São João

Deze korte route laat je de rijke en diverse cultuur van Barão de São João zien. Een deelgemeente van Lagos die kunstzinnige inwoners uit diverse landen herbergt. Tijdens deze route zul je verrast worden door de authenticiteit van het plattelandsleven, maar ook de kunstwerken die in het landschap staan. Zoals de sculpturen gemaakt door de kunstenaar Deodato en de poëzie gebeeldhouwd op leisteen. Een perfecte symbiose tussen natuur, cultuur en kunst.

Deodato Inácio Santos, geboren in Lagos in 1939,  leerde klei te boetseren aan de industriële en commerciële school van Lagos bij Mestre António da Luz en hout te bewerken bij Mestre Américo Guerreiro dos Santos. Zeca Afonso moedigde hem aan om te schrijven.

Hij werkte ook bij verschillende regionale kranten, hij was namelijk hoofdredacteur van de lokale krant Barlavento. In zijn komische sculpturen gebruikte hij een zaagselpasta en lijm, waaraan hij biologische producten toegevoegd heeft voor conservering en kleuring. Daarna gaan we langs een bospad waar gedichten van populaire dichters gegraveerd zijn in leisteen.

We sluiten af met een drankje bij het veganistische restaurant A Tribo. Wilt u niet wandelen, maar wel aansluiten bij de koffie? Dat kan ook!

Wie is Anne?

Veel mensen herkennen mij aan mijn schaterlach. Ik lach uitbundig, omdat ik voortdurend plezier ervaar in mijn werk. Service with a smile. Samen met mijn man Eus bestieren wij een Bed and Breakfast plus. Je kunt bij ons overnachten en gebruik maken van diverse activiteiten die wij organiseren.

Wandelgids in de Algarve

Eén van mijn passies is wandelen in de prachtige natuur die mij omringt. Daarom begeleid ik je graag tijdens één van de vele wandelingen die ik heb ontdekt in de omgeving. Zo speur ik ieder seizoen weer naar nieuwe paden om mensen te (blijven) verrassen.

Coach Algarve

Een andere passie is mensen coachen om hun eigen unieke weg te bewandelen; ‘Walk your way!’ Het geeft mij voldoening mensen te inspireren hun dromen te leven. Ik ben zelfstandig coach/ trainer sinds 2000 en heb diverse coach-opleidingen genoten, waardoor ik mensen via verschillende vormen van coaching kan ondersteunen. Daarbij is mijn intuïtie een belangrijk kompas als coach. Een manier om contact te maken met je intuïtie is via tarotkaarten. De kaarten die ik dan gebruik, de Crowley tarotkaarten, zijn zeer kleurrijk en dragen diverse oude wijsbegeerten in zich. Bij diverse bedrijven of organisaties zowel in Nederland als in de Algarve heb ik tarot- en handlees cursussen en workshops gegeven.

Verder ben ik dol op de zee. Ik voel mij zeer bevoorrecht zo dichtbij de Atlantische Oceaan te wonen. Hierdoor ben ik blij dat ik Anne van der Zee heet. 

Details wandeling

Datum: zondag 19 december

Start wandeling:
10 am voor de kerk van Barão de S. João

(+/-11 Km van Lagos) Rua da Igreja.
37.139723, -8.775644

Adres A Tribo:
Rua da Mata 2, 8600-013 Barão de São João

De wandeling duurt ca 1.5 á 2 uur, dus rond 12 uur zullen we bij A Tribo zijn.

Wat kost de Kunst wandeling?

Voor NCA leden: €7.50, niet leden betalen €10, dit is inclusief drankje.

Hoe wandel je mee?

Geef je snel op via de email, want er zijn gelimiteerd aantal plaatsen!

Email: info@ncaportugal.com

Wil je lid worden van de leukste club van Portugal?

Hieronder de link met alle voordelen op een rijtje en aanmeldformulier:

https://ncaportugal.com/lid-worden/