De Portugese hoofdstad staat op de zevende plaats van steden met de beste levenskwaliteit ter wereld, in een rangschikking die wordt aangevoerd door Kopenhagen

Monocle blijft veel aandacht besteden aan Portugal. In 2020 behoorde Porto al tot de beste kleine steden ter wereld. Dit keer is het Lissabon dat een positie wint in de ranglijst van het Britse tijdschrift.

“Monocle” bracht zijn ranglijst van steden met de beste levenskwaliteit uit, waarin de Portugese hoofdstad op de zevende plaats verschijnt en voor de vierde keer sinds 2007 de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, op de eerste plaats komt.

In 2018 stond Lissabon nog op de 12e plaats, maar in 2021 was er een stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. Monocle benadrukte dat Lissabon is gevuld met “nieuwe mensen en nieuwe ideeën”; de betaalbare inkomensplannen die door de gemeente zijn gemaakt; en ook de nieuwe routes voor de beroemde trams, zoals de 24 die Campolide verbindt met Praça Luís of Camões.

Groene ruimten, meer ecologische alternatieven, diensten en historische, economische en veiligheidsfactoren maken deel uit van de selectiecriteria.

Top 10 van steden met beste levenskwaliteit ter wereld

1. Kopenhagen, Denemarken

2. Zürich, Zwitserland

3. Helsinki, Finland

4. Stockholm, Zweden

5. Tokio, Japan

6. Wenen, Oostenrijk

7. Lissabon, Portugal

8. Auckland, Nieuw-Zeeland

9. Taipei, Taiwan

10. Sydney, Australië

Bron: the Portugal News