Gister heeft de minister president van Portugal nieuwe corona maatregelen aangekondigd. Portugal heeft een hele hoge vaccinatie graad, maar toch worden de volgende maatregelen per 1 december van kracht:

  • Verplicht mond maskers in alle gesloten ruimtes
  • Bij aankomst vliegveld PCR of antigeen test verplicht.
  • Corona bewijs (gevaccineerd, hersteld of negatieve test) verplicht bij bezoek aan bar, restaurant, hotel of ander vakantieverblijf, evenementen met vaste zitplaatsen, en fitness ruimtes.
  • PCR test (ook voor gevaccineerde) verplicht bij bezoeken aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, discotheken en evenementen zonder vaste zitplaats.

Er komen extra controles op de luchthavens en de luchthaven krijgt een boete van 20 duizend euro per niet geteste passagier.

De week na Kerst en Oud en Nieuw, 2-9 januari, zullen de scholen, bars en discotheken dicht blijven en is thuis werken verplicht. Dit om contacten zoveel mogelijk te beperken.

Het aantal besmettingen en het aantal mensen op de intensive care zijn lager in vergelijking met een jaar geleden. Het lijkt er op dat het vaccineren helpt, zegt Antonio Costa, minister president van Portugal.

Booster prik Portugal

De groep 65 plussers zijn inmiddels aan de beurt voor de booster prik.

Kerst in Portugal

Vorig jaar is gebleken dat na Kerstmis veel besmettingen waren, daarom zullen we voor Kerst de situatie opnieuw bekijken en eventueel met aanvullende maatregelen komen.

Advies blijft: test bij klachten, houdt afstand, was je handen en werk zoveel mogelijk thuis!