EasyJet heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe route tussen Faro en Nantes vanaf volgend winterseizoen (2021-22).

De vluchten, die reeds in de verkoop zijn, gaan op 3 november van start en de maatschappij zal twee wekelijkse vluchten uitvoeren op woensdag en zaterdag.

De Europese lowcost maatschappij garandeert een nieuwe route van de luchthaven van Nantes, in Boven-Bretagne (noordwest Frankrijk), naar de luchthaven van Faro/Algarve, in het zuiden van Portugal.

In een verklaring van easyJet staat: “De veiligheid en het welzijn van alle klanten en bemanningsleden blijft easyJet’s hoogste prioriteit, en de luchtvaartmaatschappij blijft een reeks veiligheidsprocedures aan boord volgen in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten. Dit omvat de dagelijkse ontsmetting van de cabine, die gedurende ten minste 24 uur een doeltreffende bescherming biedt tegen het coronavirus, en ook het verplichte gebruik van een masker voor klanten en bemanning. Alle easyJet-vliegtuigen zijn uitgerust met HEPA-filters, vergelijkbaar met die welke in ziekenhuizen worden gebruikt, die 99,97 procent van de virussen en bacteriĆ«n uitfilteren die via de lucht in de cabine kunnen worden overgebracht”.

Bron: the Portugal News