Op een moment waar al veel belastingbetalers een terugbetaling van de inkomstenbelasting mochten krijgen, zijn er nog velen die zich afvragen waarom ze nog niets ontvangen hebben, en of het nog lang zal duren. Het is niet mogelijk te weten wanneer u zal ontvangen, maar via de app van de fiscus kunt u nagaan of uw terugbetaling al geregistreerd staat, of niet. Dit is een van de functies van de app ‘Sit. Fiscal-Pagamentos’, beschikbaar gesteld door de belastingdienst.

De krant Notícias ao Minuto heeft de applicatie getest voor de iOS en Android systemen – beide werken. De app is toegankelijk met uw fiscaal nummer en de inlogcode die u gebruikt voor de website van de belastingdienst. Er worden vier opties aangeboden: één gewijd aan betalingen, een andere aan terugbetalingen, een derde betreffende de identificatiegegevens van de belastingbetaler en tenslotte één die u directe toegang verleent tot de website van de belastingdienst.

Als u kiest voor de optie ‘reembolsos’ (terugbetalingen), kunt u nagaan of ze al werd uitgereikt of niet (als u daar recht op heeft tenminste), en daarna is het een kwestie van een paar dagen om het geld op uw rekening te zien verschijnen. U kunt de situatie van uw terugbetaling natuurlijk ook controleren via de website van de belastingdienst.