Edwin Geelen , de drijvende kracht achter VIDA (Vlamingen in de Algarve) had voor die dag, weer iets bijzonders gepland.

Helaas, onverwachts moest hijzelf verstek geven.

Om 10.30u was het verzamelen geblazen, bij restaurant Ponta Romana, aan de oude brug in Silves.

We werden daar opgewacht door gids Thyl Gheyselinck. Hij zou ons door het oude centrum van Silves gidsen, met een wandeling naar het hoger gelegen kasteel. Zo kwamen we weer heel wat historische anekdotes te weet.

Het beloofde een hete dag te worden. Maar ondanks dat, was er toch een flinke opkomst van gemotiveerde wandelaars. Overwegend Vlamingen, maar toch ook enkele moedige Nederlanders in de groep.

Wij mochten ook Serge Wauthier verwelkomen, Belgisch Ambassadeur in Lissabon, die speciaal voor dit event, van daaruit was overgekomen. Wij waarderen het feit, dat hij met iedereen een gemoedelijk praatje maakte.

Gelukkig stond bij het begin van de wandeling de zon nog relatief laag. Dat maakte, dat er tijdens de uitleg van Thijl, ook nog voldoende schaduwrijke plaatsen te vinden waren om even te bekomen. In ieder geval, die twee uurtjes, waren heel snel voorbij.

Nadien konden we met z’n allen (ook de niet wandelaars) genieten van een heerlijke lunch (met Vlaamse accenten)  in Restaurant Compromisso. De beloofde muzikale omlijsting door  DJ Carl, houden we nog te goed voor een volgende keer. Het werd weer een uitstekende gelegenheid om nieuwtjes uit te wisselen, en nieuwkomers bij VIDA te leren kennen.

Willy en Magda Dellaert uit Sao Bras de Alportel