De Vreemdelingendienst (SEF) heeft een onlineservice beschikbaar gesteld voor het vernieuwen van de verblijfsvergunning van alle buitenlanders die in Portugal wonen. In navolging van beschikking nr. 5793-A/2020, wil men hiermee de gevolgen verzachten van de gezondheidsnoodsituatie die te wijten is aan de COVID-19-pandemie.

Op de website www.sef.pt klikt u op “Renovação Automática do título de residência”. De SEF voert dan veiligheidsonderzoeken uit om de betrouwbaarheid van de verzoeker te bevestigen, alsook de nodige onderzoeken bij de gegevensbanken om na te gaan of de fiscale verplichtingen en betalingen bij de sociale zekerheid zijn uitgevoerd. Na het betalen van het tarief zal de burger de Autorização de Residência, de verblijfsvergunning, per aangetekende post ontvangen op zijn adres in Portugal.

Volgens informatie van de SEF kan deze nieuwe functie gebruikt worden door ongeveer 250.000 buitenlanders, waarvan de verblijfsvergunning de noodzakelijke voorwaarden heeft om digitaal vernieuwd te worden.