Elke maand zien we overal in Portugal nieuwe hotels, B&B´s, campings of boutique guesthouses verschijnen. Nederlanders en Vlamingen zijn enthousiaste uitbaters. Het is natuurlijk ook een geweldig vak! Maar soms heb je even behoefte aan wat inspiratie. Hoe doen je collega´s het? Wat is hun claim to fame? Even gluren bij de buren dus. Blik op Portugal zet tien inspirerende B&Bs op een rij. En doe meteen leuke vakantie ideeën op!

1. Camping Pelinos

(Tomar – Ribatejo) (+351) 249 301 814 | info@campingpelinos.com | www.campingpelinos.com

10BBPelinos

Kleinschalig, ongedwongen, kleurrijk en gastvrij. Een schitterend gelegen terrassencamping met riante plaatsen in een prachtige tuin. Geniet van een drankje op ons gezellige terras of neem een verfrissende duik in het zwembad. Bezoek de gezellige middeleeuwse stad Tomar, bekend van het Convento de Cristo, destijds het hoofdkwartier van de Tempeliers. Of zoek verkoeling op één van de rivierstrandjes van Portugal ‘s mooiste stuwmeer, Castelo de Bode. Liever actief? Loop dan een van de uitgezette wandelingen! Camping Pelinos, een wonderlijk en eigenzinnig plekje om te zijn en naar terug te komen. Tot snel!

2. Casa Porta Azul

(Boliqueime – Algarve) (+351) 919 981 918 | info@casaportaazul.com | www.casaportaazul.com

10BBCasaPortaAzul4

In een landelijke omgeving net buiten Boliqueime, op nog geen 20 minuten van het strand, ligt B&B Casa Porta Azul. We beschikken over zeven kamers en drie appartementen, alle met een eigen opgang en voorzien van alle moderne gemakken. De tropische tuin met groot grasveld biedt volop mogelijkheden voor ontspanning. In de poolbar kunt u altijd terecht voor een verkoelend drankje. We serveren dagelijks ontbijt en een gezonde lunch. Voor afkoeling biedt ons (verwarmde) zwembad de mogelijkheid tot een frisse duik. Ook kunt u heerlijk ontspannen in onze jacuzzi en genieten van het landelijke uitzicht vanuit de B&B. Voor de allerkleinsten hebben we een speeltoestel en zandbak.

3. Entrecolinas

(Paderne – Algarve) (+351) 924 227 790 | info@entrecolinas.com | www.entrecolinas.com

10BBEntrecolinas

Onder de Portugese zon genieten van de grootheid en grilligheid van de natuur met rondtrekkende schapenhouders en hun kuddes, spectaculaire mountainbike trails, een ezeltocht, een jeepsafari of de met sinaasappelbomen getooide GR-routes… daarvoor moet je in B&B Entrecolinas te Paderne zijn, nabij bruisende steden zoals Albufeira en Vilamoura én de mooiste zandstranden van Europa. De B&B beschikt over 5 sfeervolle gastenkamers, elk met een eigen Portugese stijl en rustieke uitstraling en een idyllisch uitzicht op de tuin/zwembad. ’s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijt op het terras.

4. O Vale da Mudança

(Ferreira do Alentejo – Alentejo) (+351) 962 014 901 | info@mudanca.nl | www.mudanca.nl

10BBValeDaMudanca1

Een verrassend aangename logeerplek tussen olijf- en amandelbomen, waar je je snel thuis voelt door persoonlijke aandacht. Op ons terrein met zwembad staan een gastenhuis en 2 herdershutten. Daarnaast beheren we 2 moderne vakantiehuizen in de buurt. De hutten en huizen zijn eigentijds en persoonlijk ingericht in een Portugees mondiale mix. De Alentejo is rustig en ruimtelijk. Geen ik-moetzoveel-doen, geen file-stress, geen ligstoelendans, gewoon lekker genieten op ons minilandgoed tussen Lissabon en Faro. De rustigste streek van Portugal. Er is genoeg te zien, te wandelen en te ondernemen. Kom deze natuurlijke en mooie plek ontdekken.

5. Quinta da Palmeira

(Cerdeira, Arganil – Beira Litoral) (+351) 911 017 455 | info@qportugal.com | www.qportugal.nl

10BBQuintaDaPalmeira1

´A romantic getaway´ in het hart van Portugal. Quinta da Palmeira is niet alleen een perfecte tussenstop tijdens uw reis van Lissabon naar Porto (of vv), maar is ook een perfecte locatie om meerdere dagen te verblijven in rust, luxe en comfort. Rua Principal 36 – Cerdeira (Arganil) – 3305-050

 

6. Quinta das Cegonhas

(Nabaínhos – Beira Alta) (+351) 964 887 625 | cegonhas@cegonhas.com | www.cegonhas.com

10BBQuintaDasCegonhas

Quinta das Cegonhas is gelegen aan de voet van Natuurpark Serra da Estrela bij Gouveia. Eigenaren Rieke en Gerard wonen hier sinds 1995 en kennen de omgeving als geen ander. In de Quinta vindt u een gezellige bar, lounge, receptie en ontbijtrestaurant. U heeft de beschikking over een groot zwembad, geopend van juni tot september. Er is ook een restaurant, in de zomer dagelijks geopend en in het voor- en najaar enige dagen per week. In de antieke `solar` zijn 2 kamers en 2 appartementen gecreëerd. Tevens is er een camping met 50 plaatsen, een vakantiewoning en cabana. Een toeristisch project met een ‘ziel’.

7. Quinta Laranjal da Arrábida

(Palmela – Estremadura) (+351) 934 697 534 | geral@quintalaranjaldaarrabida.com | www.quintalaranjaldaarrabida.com

10BBQuintaLaranjalDaArrabida

De rustige B&B Quinta Laranjal da Arrábida ligt aan de voet van het prachtige natuurgebied Serra da Arrábida en is toch heel centraal gelegen. Zowel de natuurliefhebber als iemand die meer van de stad houdt, kan zich hier uitleven. Bezoek de fantastische stranden aan de Atlantische Oceaan of plan een uitstap naar Setúbal of Lissabon. Ontdek het historisch erfgoed van Palmela. Onze regio heeft ook culinaire troeven. Proef de topwijntjes in de plaatselijke adega’s en geniet van de heerlijke lokale gerechten. Ann & Henk, die Vlaamse roots hebben, zullen je verwelkomen met Portugese gastvrijheid.

8. Quinta Luz do Sol

Moncarapacho – Algarve) (+351) 910 599 551 | info@quintaluzdosol.com | www.quintaluzdosol.com

10BBQuintaLuzDoSol

Ik ben Alicia, de host van Quinta Luz do Sol. Ik heb passie voor paarden en heb de kans gekregen om een b&b te openen met paarden accommodatie. Snel ondervond ik dat mensen ontvangen, uitgebreide ontbijtjes maken en netheid echt iets voor mij zijn. Elke keer als ik klanten ontvang krijg ik meer energie en fleur ik helemaal op. Mijn doel is om iedereen zich thuis te laten voelen. Mijn stallen zijn klaar om te verhuren en ik kan dus nu ook de paarden in de watten leggen. Quinta Luz do Sol geeft energie op basis van gastvrijheid en liefde voor de natuur. Kom zelf de rust opzoeken. Ik verwelkom je graag

9. Quinta O Ninho

(Alferce, Monchique – Algarve) (+351) 963 443 856 | quintaoninho@outlook.com | www.ninho.be

10BBQuintaONinho1

Quinta O Ninho ligt centraal in de Portugese Algarve op de flank van de Picota berg in het bergdorpje Monchique. Vanaf onze locatie heb je een adembenemend uitzicht over de bergen tot aan de zee. De B&B wordt bewust kleinschalig gehouden (4 kamers en 1 glamping tent) zodat begrippen als rust, stilte, natuur en ecologie volledig tot hun recht komen. De Algarve geniet jaarlijks van een dikke 3.000 uren zon, voor de gasten een garantie voor een geslaagde en zonnige vakantie! Recent is een nieuw zwembad aangelegd. Daarnaast staat een uitgebreide buitenkeuken klaar voor de gasten. Turn moments into memories. Gerrit en Ann zorgen voor jouw “thuisgevoel” in Portugal.

10. Quinta Vale Porcacho

(Póvoa de Midões, Tábua – Beira Alta) (+351) 917 030 056 | info@quintavaleporcacho.com | quintavaleporcacho.com

B&B portugal

Bij B&B Quinta Vale Porcacho – een paradijs in Centraal Portugal – tref je nog de typische sfeer van het Portugese landleven aan. De perfecte plek met veel ruimte en zorgvuldig bewaarde tradities; de ingrediënten voor een onbezorgde vakantie. Genieten, onthaasten en de omgeving ontdekken staan bij ons centraal. Onze ecologische zwemvijver en de tuinen met een fabelachtig uitzicht over de Mondego en de Serra do Caramulo zijn ideaal om te relaxen en te genieten van een lekkere Dão-wijn. Voor de sportieve gast is er ook voldoende te doen, zoals wandelen, paardrijden, fietsen en kanoën. Ons motto is dat gasten zich bij ons vooral “thuis voelen”. Kom en laat je verrassen!

Bron: Blik op Portugal februari 2022