Wilt u weten hoeveel pensioen u zal ontvangen gebaseerd op de bijdragen die u al betaald heeft bij de Sociale Zekerheid? Dat is nu makkelijk online te doen via de website http://www.seg-social.pt/noticias/-/asset_publisher/9N8j/content/novo-simulador-de-pensoes, dankzij de pensioensimulator die gelanceerd werd door het Ministerie van Arbeid, Solidariteit en Sociale Zekerheid in verband met de Nationale Dag van de Sociale Zekerheid. Er zijn twee simulatie-opties beschikbaar.

De eerste is de Automatische Simulatie die beschikbaar is voor het Ouderdomspensioen in het algemeen regime. Hiermee krijgt u het geschatte brutobedrag van uw pensioen, gebaseerd op de salarissen die geregistreerd zijn bij de Sociale Zekerheid. U komt te weten op welke leeftijd u op pensioen kan gaan, u kunt een andere datum kiezen voor uw pensioen en te weten komen wat het gevolg hiervan is (of u hierdoor een toeslag krijgt of beboet wordt).

De tweede optie is de Simulatie op Maat en is niet alleen beschikbaar voor het Ouderdomspensioen maar ook voor het Invaliditeitspensioen in het algemeen regime. In deze optie kunt u opgeven op welke datum u op pensioen wil gaan, het groeipercentage van de uitkeringen of het inflatiepercentage veranderen.

De simulator biedt niet alleen opties voor de pensioenen van het algemeen regime, maar ook voor de vervroegde pensioenen omwille van langdurige werkloosheid of flexibiliteit van leeftijd.