ondernemrsclub

De NCA ondernemersclub-Een uniek platform voor ondernemers in Portugal

Hier vind je een jaaroverzicht van alle netwerkborrels

Als lid van de NCA-Ondernemersclub maak je deel uit van een uniek platform voor ondernemers, met daaraan gekoppeld een aantal zakelijke voordelen. De NCA stimuleert de onderlinge contacten en creëert een podium voor vruchtbaar relatiebeheer en succesvol netwerken in Portugal. Elk zakelijk lid van de NCA geniet naast zijn lidmaatschap van de NCA-Ondernemersclub ook de voordelen van een particulier lidmaatschap van de club. Tevens krijg je een gratis rubrieksvermelding in de Portugal Gids online en de jaarlijkse uitgave. Meer informatie over de Portugal Gids.

Een goed zakelijk netwerk is de sleutel tot succes

De NCA-Ondernemersclub is voor iedereen die zaken doet in Portugal en deel wil uitmaken van een uniek platform van ondernemers. De NCA-Ondernemersclub biedt exclusieve toegang tot een doelgroep van vele duizenden Nederlanders en Vlamingen in Portugal – zowel residenten als vakantiegangers. U kunt bij ons adverteren, zowel online op onze website als in de drie grote publicaties: het maandelijks magazine “Blik op Portugal”, de jaarlijkse “Blik op Algarve” en de jaarlijkse “Portugal Gids”.

U krijgt bij uw lidmaatschap altijd een gratis vermelding en link naar uw site op “De Portugal Gids online”.

Wij helpen u netwerken in Portugal

De NCA-Ondernemersclub organiseert jaarlijks een aantal themabijeenkomsten met collega-ondernemers uit diverse branches. Iedere keer weer een bijzondere gelegenheid om met andere Nederlandse ondernemers in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Die bijeenkomsten kunt u – op verzoek – ook gebruiken om uw bedrijf onder de leden te promoten via een bedrijfspresentatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Eerstvolgende ondernemers bijeenkomst:

Zie pagina jaaroverzicht!

Een leuke manier om je bedrijf te laten zien

Wil jij bij jouw bedrijf een ondernemersborrel organiseren? Laat het ons weten. Het is een leuke manier om jouw bedrijf te laten zien! Bel Michele! +351 914 374 824

Nieuwsbrieven

Maandelijks sturen we alle zakelijke leden een nieuwsbrief met waardevolle informatie en komende activieiten voor ondernemrs in Portugal.

Wil je de laatste nieuwsbrief lezen? je vind ze hieronder:

Juni
Mei
April

Ondernemen in Portugal: Vereisten en nuttige informatie

Om een ​​bedrijf in Portugal te starten, zijn er verschillende stappen die u moet volgen en vereisten waaraan u moet voldoen. Hier is een overzicht:

1. Fiscaal identificatienummer (NIF)

U heeft een NIF nodig om te werken en zakendoen in Portugal. Dit nummer kunt u aanvragen bij de Portugese belastingdienst (AT) of bij een lokaal belastingkantoor.

2. Ondernemingsvorm kiezen

Portugal biedt verschillende soorten ondernemingsvormen, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende opties zijn:

  • Eenmanszaak: De eenvoudigste structuur, met onbeperkte aansprakelijkheid voor de eigenaar.
  • Sociedade por Quotas (S.Q.) of Sociedade Unipessoal por Quotas (S.U.Q.): Vergelijkbaar met de Nederlandse B.V., met beperkte aansprakelijkheid voor de aandeelhouders.
  • Sociedade Anónima (S.A.): Vergelijkbaar met de Nederlandse N.V., met aandelen die kunnen worden overgedragen.

3. Bedrijfsregistratie

Nadat u uw ondernemingsvorm heeft gekozen, moet u uw bedrijf registeren bij de Portugese Handelsregister (Conservatória do Registo Comercial). Dit kan online of via een notaris.

4. Vergunningen en licenties

Afhankelijk van uw bedrijfsactiviteit heeft u mogelijk vergunningen of licenties nodig. Neem contact op met de lokale autoriteiten om te bepalen welke vereisten van toepassing zijn.

5. Sociale premies

U moet uzelf en uw werknemers registreren bij de Portugese sociale verzekering (Segurança Social) en sociale premies afdragen.

Aanvullende tips

  • Portugese taal leren: Basiskennis van het Portugees is een groot voordeel bij het zakendoen in Portugal.
  • Netwerken: Maak contact met andere ondernemers en professionals in uw sector.
  • Professionele hulp: Overweeg om een ​​adviseur of accountant in te schakelen om u te helpen met de administratie en het naleven van de regelgeving.

 

 

NCA lid worden

Komende activiteiten:

Evenementen per maand

oktober 2024
MDWDVZZ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« sep   nov »