Het initiatief dook vorig jaar op, jaar waarin een van de grootste brandtragedies plaatsvond die duizenden hectaren bos vernietigde en het leven koste van meer dan 100 personen.

De start-up Rnters lanceert opnieuw het initiatief #PinheiroBombeiro dat financieel wil bijdragen voor de aankoop van nieuw veiligheidsmateriaal voor de vrijwillige brandweerdiensten van over het hele land. Als u ervoor kiest om een boom te huren in plaats van er eentje te kopen, draagt u bij tot de schoonmaak van de bossen, omdat deze dennen beschouwd worden als een invasieve soort. En als u dus bijdraagt tot de schoonmaak van de bossen, draagt u ook bij tot de verlaging van het aantal branden. Tegelijkertijd helpt u de brandweer, omdat het geld geïnvesteerd in de huur van de dennenbomen zal gebruikt worden voor nieuw veiligheidsmateriaal voor de brandweerdiensten.

Wie een echte kerstboom wil huren, kan dat doen via de website van Rnters www.rnters.com/pinheirobombeiro. Als u kiest voor een dennenboom van 17,50 euro, wordt 5 euro aan de brandweer gedoneerd; huurt u een boom van 25 euro, dan krijgt de brandweer 12,50 euro. Daarna moet u alleen nog maar kiezen of u hem thuis wil afgeleverd krijgen (leveringen in Lissabon, Porto, Coimbra, Leiria, Faro en Braga) of dat u verkiest om hem af te halen in de Hub Criativo do Beato, in Lissabon, tot 16 december. Na de kerstperiode kunnen de kerstbomen terug afgeleverd worden op 5, 6, 12 en 13 januari.