Wat te doen als een telecommunicatie-, water- of elektriciteitsbedrijf bij u een bedrag int voor diensten die meer dan zes maanden geleden geleverd werden? DECO, de Portugese Vereniging voor de Verdediging van de Consument, raadt aan om niet te betalen en een klacht in te dienen. Dit omdat het “recht om het bedrag te innen voor een openbare dienstverlening – water, elektriciteit, gas en telecommunicatie – vervalt binnen de termijn van 6 maanden na de levering ervan”, legt de vereniging uit in een bericht gepubliceerd hun website.

Dus, als een dergelijk bedrijf beslist een bedrag aan te rekenen voor oudere diensten, moet de consument de verjaring inroepen. Dit moet gebeuren door de contracthouder bij het betreffende bedrijf.

“Stuur een aangetekend schrijven met ontvangstbewijs. Bewaar een kopie van de brief en de bewijzen van het opsturen ervan. De consument moet de verjaring inroepen vóór het betalen van de betwiste factuur”, zegt DECO. DECO heeft een voorbeeldbrief om de consument te helpen. Deze brief kan gevonden worden op https://www.deco.proteste.pt/casa-energia/tarifarios-tv-net-telefone/cartas-tipo/prescricao-de-consumos.