Carnaval wordt groots gevierd in Portugal. Niet alleen in de Algarve, waar bijna elk dorp en stad een eigen optocht heeft, maar ook in de rest van het land is er de komende week veel te doen.

Carnaval van Sines 2019
Van 3 tot 5 maart

Sines is een van de Portugese steden met de oudste carnavalstraditie, al sinds het begin van de 20e eeuw wordt er carnaval gevierd. Het Carnaval van Sines – de eerste met een nachtelijke optocht – combineert de satirische geest en de creativiteit van de Portugezen met de glitter en de energie van het Braziliaanse Carnaval.

Website: www.sines.pt

Carnaval van Estarreja
Op 5 maart

Het Carnaval van Estarreja staat synoniem voor een van de grootste en oudste carnavalsoptochten van Portugal.
Dit jaar is ze samengesteld uit 12 groepen (5 sambascholen en 7 festiviteitsgroepen), met meer dan duizend dansers en figuranten.

Website: www.acestarreja.pt

Carnaval van Loulé
Van 3 tot 5 maart

Met een traditie van meer dan een eeuw ontvangt Loulé de traditionele carnavalscorso en is een van de belangrijkste carnavalsvieringen van het land. Dit is het perfecte moment om de wereld en de actualiteit op een ironische en kritische manier te bekijken! De beroemde processie met politieke en sociale satire, met drijvers, sambascholen, gigantones en cabeçudos, gaat op straat op 03, 04 en 05 maart.

Website: www.cm-loule.pt