Open uw agenda maar: de nieuwe data zijn bekend waarop de betaling van de gemeentelijke onroerendgoedbelasting gedaan moet worden.

De staatsbegroting bracht een paar nieuwtjes op het gebied van belastingen en daarom zal de IMI-betaling dit jaar verlopen tussen mei en november. Zoals gewoonlijk kan de gemeentelijke onroerendgoedbelasting in één keer of in meerdere delen betaald kunnen worden, afhankelijk van het feit of het bedrag minder of meer dan 100 euro bedraagt.

In mei moet dus de belasting in een keer betaald worden als het verschuldigde bedrag gelijk is aan of minder dan 100 euro. Als de belasting meer bedraagt, moet in die maand de eerste afbetaling gedaan worden.

Daarna, in augustus, is de tweede afbetaling verschuldigd, dit als het te betalen bedrag meer dan 500 euro bedraagt.

Tenslotte moet in november de tweede afbetaling gedaan worden als de belasting meer dan 100 euro bedraagt en gelijk is aan of meer dan 500 euro, en de derde afbetaling als het te betalen bedrag meer dan 500 euro bedraagt.

Belastingbetalers kunnen de IMI betalen via een automatische afschrijving of via Multibanco, in hun bankkantoor, via de betalingsapp van de belastingdienst (met de naam Sit. Fiscal – Pagamentos) of in een kantoor van de belastingdienst.