promising young woman

Promising Young Woman die vele prijzen heeft gewonnen. Komend weekend te zien tijdens het filmfestival in Portimao.

3 en 4 juni organiseert de NCA Portugal in samenwerking met Casas dos Filmes een 2 daags filmfestival.

Zaterdag om 20 uur kunt u de film Promising Young Woman zien in cultureel centrum Aldeia in Portimao.

Waar gaat de film Promising Young Woman over?

Niets in het leven van Cassie is wat het lijkt: ze is waanzinnig slim, verleidelijk sluw, en leidt ‘s nachts een geheim dubbelleven. Een onverwachte ontmoeting geeft Cassie de kans om de fouten uit het verleden recht te zetten.

Emerald Fennell schrijft voor de hitserie Killing Eve, speelt de rol van Camilla Parker Bowles in hitserie The Crown en levert nu met Promising Young Woman een knallend filmregiedebuut. Een ijzersterke en eigenzinnige #metoo-wraakfilm waarover je niet snel raakt uitgepraat.

‘Dronken? Pakken die meid’

In de ijzersterke debuutfilm van Emerald Fennell overduidelijk níét toerekeningsvatbaar toen ze tijdens een studentenfeest werd misbruikt door een stelletje zogenaamd keurige college boys. Stijlvol als de jongens zijn filmden ze haar ook en deelden ze de video met hun studiegenoten.

Een trauma dat tot de zelfmoord van het meisje leidde en er ook bij haar beste vriendin Cassie mentaal flink inhakte. En de jongens… die kwamen dankzij hun dure advocaat met alles weg.

We maken als kijker kennis met Cassie op het moment dat deze eens zo veelbelovende student inmiddels al een paar jaar is gestopt met haar studie medicijnen, bij haar ouders woont, latte macchiato’s serveert en haar nachtelijke uurtjes wijdt aan ‘emotionele wraakverwerking’. Dit betekent dat Cassie zich in nachtclubs en bars stomdronken voordoet om zich vervolgens op te laten pikken door ‘nice guys’ met verkeerde intenties.

Eenmaal thuis pakt ze hen hardhandig aan.. Door een onverwachte ontmoeting krijgt Cassie de kans om ook met de misbruikers van haar vriendin af te rekenen. En dat loopt uuuh… heel verrassend af. Daar laat ik het qua plot even bij.

Reserveer een kaartje!

De film Promising Young Woman is onderdeel van het filmfestival op 3 en 4 juni.

Deze film kunt u zaterdag om 20 uur zien. Graag van te voren een kaartje reserveren.

Meer informatie over het NCA filmfestival en Casa dos Filmes

Het film programma

Alle films zijn Nederlands ondertiteld.