In mei konden we lezen dat alle 25 restaurants van Jamie Oliver in het Verenigd Koninkrijk zijn gesloten, de keten stevent af op een faillissement, maar in Portugal gaan de zaken kennelijk goed want vandaag gaat zijn tweede restaurant in Lissabon open.

Na “Jamie’s Italian”, Jamie’s eerste Portugese avontuur dat in januari 2018 de deuren opende, is het nu tijd voor “Jamie Olivers Pizzeria”. Gelegen in het centrum van Lissabon (in Chiado, tussen Praça Luís de Camões en Bairro Alto), belooft het de fijnproevers en liefhebbers van Italiaanse smaken te verwennen.

Op het menu staat een verscheidenheid aan ambachtelijke pizza’s, “waar traditie en gezelligheid samenkomen met klassieke smaken van Italiaanse oorsprong”. Aldus restaurantmarketeer en communicatiemanager Helena Farinha. “Onze pizza’s worden met de hand bereid, overgoten met de beste ingrediënten en gebakken tot perfectie. Daarnaast presenteren we eenvoudige gerechten tegen zeer betaalbare prijzen. Onze pizza is met liefde gemaakt en is de beste in de stad.”

Jamie Olivers Pizzeria heeft plek voor 66 mensen en is van zondag tot donderdag geopend van 12.00 tot 23.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot middernacht.