Azulathome biedt een recept aan special voor NCA lezers!

HEERLIJKE EN GEZONDE TJAP TJOY, VEGETARISCH, MET KIP OF MET GAMBA’S

INGREDIËNTEN:

In gelijke delen:

 1. Ui in stukjes
 2. WORTEL in plakjes
 3. PREI in dunne ringetjes
 4. PAPRIKA in reepjes en de reepjes in mooie ruitjes gesneden
 5. CHAMPIGNONS in plakjes
 6. CHINESE KOOL witte deel in mooie ruitjes gesneden
 7. KOMKOMMER: zaadlijsten verwijderen, dan komkommer in
 8. reepjes en de reepjes in ruitjes snijden.
 9. TAUGÉ
 10. BAMBOE, julienne gesneden. (kun je eventueel weglaten)
 11. SESAMOLIE (2 eetlepels) en zonnebloemolie
 12. OESTERSAUS (2 eetlepels)

BEREIDING:
Eerst alle groente snijden en klaarzetten: dan de bamboe kort koken en afspoelen om de geur eraf te krijgen. Wortelplakjes kort koken. Uien aanbakken in zonnebloemolie tot de uit glazig is, dan in volgorde toevoegen: wortel, paprika, prei, champignons, chinese kool, bamboe.
Steeds even goed mengen en kort bakken voor het volgende ingrediënt erbij gaat. (komkommer en tauge aparthouden)

Half kopje water erbij, 3 eetlepels oestersaus erbij, suiker, zout en flink peper naar smaak toevegen. Papje maken van een klein beetje aardappelmeel (1 kleine theepel per portie) en op laag vuur laten indikken. Dan de sesamolie, taugé, komkommer erbij. De groente mag niet gaar worden maar moet knapperig blijven.

Dit gerecht kan worden uitgebreid met kip of gamba’s. Even kort garen in een beetje olie met peper en zout en dan op het laatst aan het gerecht toevoegen.

Tjap tjoy serveren met jasmijnrijst van goede kwaliteit.

Bij dit gerecht kun je variëren met de groentes die je lekker vindt of voorhanden hebt. Het belangrijkst voor de smaak zijn de oestersaus en de sesamolie, en dat je het aanmaakt met een papje van aardappelmeel, omdat dat de saus helder houdt. En natuurlijk dat je de groente mooi snijdt, zodat het geheel er aantrekkelijk uitziet.

Dit recept is aangeboden door:

recept tjap tjoy

 

 

 

 

Website: https://azulathome.com/nl/

Email: info@azulathome.pt

Mobiel: +351 911 017 704/ +351 911 017 718

AZULatHOME levert kant en klare maaltijden bij u aan huis in de Algarve. Wij leveren van Tavira tot Lagos. Het leverschema en de voorwaarden staan op onze website www.AZULatHOME.com. Onze maaltijden zijn grotendeels Aziatisch, en we hebben regelmatig een speciale aanbieding die niet op ons menu staat.

Om daarvoor in aanmerking te komen vragen we u om ons in het adresboek van uw telefoon op te nemen en ons dat vervolgens te melden. Dan komt er via WhatApp geregeld een leuke aanbieding bij u ‘binnenrollen’.

We zijn het meest bekend door onze Indonesische rijstafel en door onze Thaise gerechten. Maar ons menu biedt een grote diversiteit aan heerlijke gerechten. We hebben al complete maaltijden vanaf € 6,95

Smakelijk en Succes!!!