Op dit moment geldt nog steeds code oranje, wat betekent dat het afgeraden wordt om naar het buitenland te reizen. Maar vanaf 15 juni verandert het reisadvies van oranje naar geel. Vanaf die datum wordt het toegelaten om te reizen van en naar de Schengenlanden. O.a. Nederland, Belgiƫ en Portugal behoren tot die landen. Reizen buiten de Europese Unie zal dus nog verboden zijn.

Het is wel belangrijk om het reisadvies goed in de gaten te houden. Beslissingen kunnen immers elk moment aangepast worden. Tevens moet je er rekening mee houden dat jouw reisbestemming maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dit betekent bv. voor Portugal dat je o.a. in alle winkels een mondmasker moet dragen, dat de 1,5 m afstand nog blijft gelden en dat er specifieke regels werden vastgelegd voor de stranden.

Wil je met de auto naar Portugal komen? Dit is zeker tot 1 juli nog niet mogelijk, aangezien de Spaanse grenzen nog tot die datum gesloten zijn voor toeristen.

Meer informatie vind je in deze link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland.