Netflix heeft Portugal opgenomen in de lijst van landen waar het kosten in rekening zal brengen voor het delen van accounts.

Volgens een bericht van CNN Portugal hebben gebruikers van het streamingplatform al een bericht ontvangen waarin de wijzigingen worden gemeld en sommigen kwamen zelfs een bericht op het scherm tegen: “Elk Netflix-account is bedoeld om te worden gebruikt door mensen die op dezelfde locatie wonen” wanneer ze proberen toegang te krijgen tot het platform. “Als dit account van u is, zullen we u op het volgende scherm helpen het hoofdgebruik ervan te configureren”.

Maar wanneer worden de veranderingen van kracht? Volgens Netflix zal het nodig zijn om de hoofdlocatie voor 21 februari te configureren. “Iedereen die in uw hoofdlocatie woont, kan dit Netflix-account gebruiken. We zullen u helpen om dit op uw tv te configureren”, aldus de e-mail die door het streamingplatform is verzonden, die ook toevoegt dat het mogelijk zal zijn “om te blijven streamen op uw persoonlijke apparaten of u aan te melden bij uw Netflix-account op een nieuwe tv (bijvoorbeeld in een hotel of vakantiehuis)”.

Volgens Netflix zal het ook mogelijk zijn om op een nieuwe pagina de activiteit te controleren van apparaten die aan het account zijn gekoppeld, evenals het overdragen van een profiel – “iedereen die uw account gebruikt kan een profiel overdragen naar een nieuw lidmaatschap dat door hem wordt betaald” – en één extra lidmaatschapsoptie kopen voor 3,99 euro per maand extra.

In de verklaring die op de 8e werd vrijgegeven, zei Netflix dat het altijd het delen van accounts heeft gefaciliteerd “tussen mensen die in hetzelfde huis wonen”, maar merkte op dat deze functies – van verschillende profielen en gelijktijdige schermen – “enige verwarring hebben veroorzaakt over wanneer en hoe Netflix kan worden gedeeld”.

“Het afgelopen jaar hebben we verschillende benaderingen onderzocht om dit probleem in Latijns-Amerika op te lossen en nu is de tijd gekomen om de implementatie van deze functionaliteit, vanaf vandaag, uit te breiden naar andere landen zoals Canada, Nieuw-Zeeland, Portugal en Spanje . Onze focus lag op het geven van controle aan onze leden over wie toegang heeft tot hun rekening”.

Deadline

Als, tot 21 februari, de locatie niet door de gebruiker is gedefinieerd, zal de dienst deze automatisch definiëren “op basis van het IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit”, stelt Netflix, die een belangrijk voorbehoud benadrukt: “Als je meerdere Wi-Fi-netwerken hebt, is het mogelijk dat er slechts één wordt herkend met je primaire locatie. Apparaten die zijn verbonden met Wi-Fi-netwerken van verschillende ISP-accounts of die verschillende externe IP-adressen hebben, kunnen worden geblokkeerd en kunnen niet naar Netflix kijken. Zorg ervoor dat u uw primaire locatie instelt of bijwerkt vanaf een apparaat dat is verbonden met uw favoriete of meest gebruikte Wi-Fi-netwerk”.

Verder detaillerend hoe het detecteert of een apparaat bij een hoofdlocatie hoort, zegt Netflix dat “het informatie gebruikt, zoals IP-adressen, apparaatidentificaties en accountactiviteit, om te bepalen of een apparaat dat is aangemeld bij uw account is gekoppeld aan uw primaire locatie”. De dienst benadrukt dat het geen GPS-gegevens verzamelt om de fysieke locatie van uw apparaten te bepalen.

Prijsverhogingen

Vanaf 21 februari worden de prijzen van de Netflix-plannen aangepast, waardoor er een Basis-plan (7,99 euro/maand), Standaard (11,99 euro/maand) of Premium (15,33 euro/maand) komt. U kunt slechts één extra lid toevoegen als u zich abonneert op het Standaard-plan en twee als u zich abonneert op het Premium-plan.

Bron: The Portugal News februari 2023