Alojemento Local (AL)

Deze maand is het thema van de Blik op Portugal huizenverhuur/gastvrij.  Natuurlijk wil je dan weten wat je nodig hebt om op legale manier je villa of B&B te verhuren. Het begint uiteraard met een Alojamento Local of in het Nederlands: een verhuurvergunning.

Hoe je dat krijgt en wat je daar voor moet doen en nodig hebt gaat Jose van der Zwan ons in details uitleggen tijden deze webinar!

Wat gaan we tijdens deze webinar bespreken?

1 De opstart met:

a) Aanmelden bij de finanças
b) Aanvragen licentie
c) Voorwaarden & wettelijke verplichtingen (beperkt) en

2 De uitvoer met:

a) De Finanças
b) De SEF
c) Eventueel Segurança Social
d) Wederom wetttelijke verplichtingen met name bij reclame uitingen

3) Verkoop

Wie is Jose van der Zwan?

Hoi, ik ben José en ik woon sinds begin 2016 in Portugal, in Arganil. (midden Portugal) Ik ben halverwege de 50, en heb 2 volwassen zoons en een schoondochter die in Nederland wonen. Ik woon samen met Joep, mijn labrador en 3 katten in Arganil.

Ik ben hier gestart met een kleinschalige B&B met 4 kamers: Bed & Breakfast Casa Traca. Hoewel het leven als B&B eigenaresse heerlijk is begon ik toch wat te missen. Ik heb graag dingen om handen en vind regelen, plannen en organiseren ook heerlijk. Deels kan ik die skills kwijt in de B&B maar niet voldoende.

Zo pakte ik langzaam maar zeker mijn oude vaardigheden weer op. Dit startte met Rondreizen Portugal: het adviseren van rondreizen en vakanties in Portugal bij Nederlandstalige accommodatie eigenaren. Inmiddels is Rondreizen Portugal vooral een informatief platform en kunnen mensen zelf hun vakantiereis samenstellen. Voor accommodaties een platform om zichzelf te profileren.

Aangezien ik voor de B&B en voor Rondreizen Portugal een platform nodig had kwamen er websites door mij zelf gemaakt en ontworpen. Ook hier ging het balletje rollen: steeds meer collega’s wilden ook een professionele website die ook gevonden zou worden en zou leiden tot boekingen. Langzaam maar zeker werd mijn tweede bedrijf geboren: Portugalore.

Portugalore

Binnen Portugalore kon ik nog veel meer stroomlijnen. Door altijd ook voor mijzelf de dingen goed geregeld en op orde te willen hebben vergaar je ook veel kennis en informatie. Dit leidde er toe dat ik langzaam maar zeker een specialist werd op het gebied van alojamento local, kleinschalige vakantie verhuur in Portugal. Veel mensen, Nederlandstaligen, weten mij inmiddels te vinden en worden door mij geadviseerd en begeleid. Vaak zijn dit mensen die nog willen emigreren naar Portugal. Zo krijg je ook met allerlei praktische emigratie zaken te maken.

Emigratie naar Portugal omvat vele aspecten, ik houd me vooral bezig met praktische zaken. Denk hierbij aan het regelen van documenten, inschrijven en uitschrijven, ziektekosten en belastingen. Daarnaast adviseer ik laagdrempelig in het starten als zelfstandige in Portugal. Voor veel dingen werk ik samen met andere specialisten zoals bemiddelaars voor het invoeren van de auto, accountants en advocaten.

Kortom je kan mij samenvatten als een bezige bij want naast werken vind ik het ook heerlijk om in mijn tuin bezig te zijn of lekker naar een rivierstrandje te gaan.

Wanneer?

Dinsdag 22 februari om 19 uur (PT tijd), 20 uur (NL tijd)

Het is een webinar, dus ONLINE via Zoom. Op deze manier kan iedereen in de wereld meedoen!!:)

Hoe doe je mee?

Geef je op via: info@nca portugal.com

Voor aanvang zullen we een zoom link sturen met inlog codes en instructies! Geef ook even aan of je wel/niet lid bent van de NCA Portugal.

Wat kost het?

Voor NCA leden is GRATIS! Voor niet-leden: €7.50

Wil je lid worden van de leukste vereniging van Portugal?

Hieronder de link met alle voordelen op een rijtje en aanmeldformulier:

https://ncaportugal.com/lid-worden/