Op vrijdag 24 juni 2022 vindt een Kamermuziek Concert plaats in de kerk van Boliqueime, door een ensemble onder leiding van de befaamde violist Daniel Rowland. Het concert met composities van o.a. Schubert, Vaughan Williams en Mendelssohn wordt georganiseerd door de Associação Al’Musa.

Een nieuw initiatief van een groep Portugese en Nederlandse muziekliefhebbers in Portugal, met het doel klassieke muziek met topmusici uit alle windstreken toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Foto Medium

De musici op dit concert zijn:

  • Daniel Rowland (Engeland/Nederland) – viool
  • Lilli Maijala (Finland) – altviool
  • Maja Bogdanovic (Servië) – cello
  • Olivier Thiery (Frankrijk) – contrabas
  • Natacha Kudritskaya (Oekraïne) – piano.

Aanvang 21.00

Toegang is gratis

Daniel Rowland

Daniel Rowland

Daniel Rowland begon op zijn 5e viool te spelen en studeerde bij Davina van Wely, een van de beste viooldocenten van Nederland, en Herman Krebbers, een van de belangrijkste Nederlandse violisten in klassieke muziek.

Daniel Rowland won eerste prijs bij de internationale Oskar Back competitie. En vervolgde zijn studie bij beroemde professoren zoals Viktor Liberman en Igor Oistrakh en later bij Ivry Gitlis in Parijs.

Op het internationale podium vestigde hij zich als een bijzonder charismatische en avontuurlijke violist met een uitgebreid repertoire van Vivaldi en Brahms tot Pärt en Vasks. 12 jaar lang was hij de eerste violist van het Brodsky Kwartet.

Momenteel is hij hoogleraar aan het Royal College of Music in Londen en artistiek directeur bij het Stift Music Festival in Nederland waar hij jaarlijks jonge talenten uit heel Europa verwelkomt.

Zijn viool is van Lorenzo Storioni (Cremona 1796), en de boog is een Maline in bruikleen van de Nederlandse Instrumentenstichting.

CARTAZ AL MUSA Medium

23 juni concert in Boliqueime

De eerste voorstelling zal plaatsvinden in Boliqueime met een groot klassiek concert met het thema Boliqueime Clássico – Música de Câmara.

Er worden composities uitgevoerd van Franz Schubert, Nicolas Walker, Valentin Silvestrov, Vaughan Williams, Vladimir Mendelsohn, Jörg Skoryk, door een kwintet bestaande uit Daniel Rowland (Nederland) – viool, Lilli Maijala (Finland) – altviool, Maja Bogdanovic (Servië) – cello, Olivier Thiery (Frankrijk) – contrabas en Natacha Kudritskaya (Oekraïne) – piano.

22 juni concert in Loule

Inloop concert in Sul, Sol e Sal – Casa do Meio Dia in Loulé om 21.00 uur waar door leden van dit ensemble hedendaagse werken voor duo en trio worden uitgevoerd o.a. van Handel-Halvorsen, Peteris Vasks, Reinhold Glière, Jörg Widmann en Astor Piazzolla.

De concerten worden ten dele financieel gesteund door de deelgemeente Boliqueime, maar verder is de vereniging afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven, ook om het plannen van nieuwe concerten mogelijk te maken.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/associacaoalmusa