NCA Portugal

Wonen, werken en leven in Portugal

wonen in Portugal

De NCA is een grote Vereniging in Portugal voor Nederlanders en Vlamingen met ruim 1600 (gezins)leden/3000 personen. Kortom Nederlandstaligen met een interesse in Portugal.

Wij proberen onze leden te informeren over wonen, werken en leven in Portugal. Daarnaast willen wij onze leden met elkaar in contact brengen en verbinden met een focus op Algarve. Dit doen we o.a. door het organiseren van allerlei soorten activieiten, voor ieder wat wils; van wandelingen, info webinars, netwerkborrels tot haringparty, Koningsdagviering en Jaarmarkt. 

Onze website en het maandelijks magazine Blik op Portugal zijn een grote hulp, u vindt hier actuele informatie, wetenswaardigheden en leuke verhalen. Bovendien staan in het magazine ook leuke ervaringen van onze correspondenten uit heel Portugal. De maandelijkse NCA nieuwsbrief houdt u op de hoogte van belangrijke nieuwsitems die we snel willen communiceren naar onze leden. Jaarlijks wordt de Portugal Gids gedrukt, boordevol handige andressen van Nederlandstalige ondenermers in Portugal.

Wonen en werken in Portugal

Portugal is naast een heel populair vakantieland, ook sinds jaren heel erg in trek om er te wonen, hetzij parttime, hetzij fulltime. Portugal heeft heel veel te bieden, zoals het milde klimaat, de mooiste stranden van Europa, en vele golfbanen. En het is ook een heel veilig land om te wonen. Allemaal redenen om te wonen in Portugal.

Naast leden die genieten van hun pensioen, zien we een enorme groei van de wat jongere doelgroep, denk aan gezinnen met kinderen, stellen en alleenstaanden die graag komen wonen en werken in Portugal. De Nederlandse community in Portugal is groeiende en zij willen allen een leven onder de zon opbouwen. De Nederlandse Club kan daar zeker van dienst zijn en u helpen bij het wonen en werken in Portugal. Ook de Vlamingen in Portugal weten ons goed te vinden!

Wonen in Portugal

Verhuizen naar een ander land, zoals emigreren naar Portugal, het is heel populair geworden. Wonen in Portugal daar komt veel bij kijken! Waar ga je wonen, ga je eerst een huis huren of meteen iets kopen in Portugal? Een andere taal leren, hoe zit het met de gezondheidszorg in Portugal, en hoe zit het met belasting betalen in Portugal? Dit en nog veel meer!

De NCA is meer dan alleen een gezellige club, er zijn heel veel deskundigen bij de NCA, die u graag verder helpen. U kunt ons altijd bellen of emailen voor advies! Zowel Nederlanders als Belgen geven wij advies, vandaar Nederlandstalig!

Werken in Portugal

Een inkomen verdienen in een ander land, ook hier komt een hoop bij kijken! Of wellicht kunt u online werken, en wordt u betaald vanuit een ander land? Of heeft u een 2e huis en wilt u deze verhuren? Hoe zit het dan met verhuurvergunningen? Altijd een droom gehad om een Bed en Breakfast op te zetten? Waar moet je beginnen? Vraag het de NCA, zij helpen u verder!

Informatie Portugal

Middels info webinars en informatiedagen over o.a. zaken als gezondheidszorg in Portugal, emigreren, verzekeringen en auto importeren, helpen wij onze leden op weg! Daarnaast geven we een prachtig maandblad uit: Blik op Portugal (BoP), dat we versturen naar uw adres in Portugal, maar ook binnen de EU.

De BoP voorziet u van informatie over Portugal, alsook leuke verhalen, overzicht van onze maandelijkse activiteiten en andere interessante wetenswaardigheden. En als kers op de taart geven we jaarlijks de Portugal Gids uit, een boekje vol met handige adressen van Nederlandstalige ondernemers in Portugal. Het wordt ook wel de Gouden Gids van Portugal genoemd!

Ontmoeten van Nederlandstaligen in Portugal

Je gaat niet naar Portugal verhuizen om Nederlanders te ontmoeten! Dat zou je zo zeggen, maar het tegendeel is waar. Nederlanders en Vlamingen vinden het over het algemeen heerlijk om in hun eigen taal te kletsen, je kinderen te laten spelen met andere Nederlandstalige kinderen, medelanders ontmoeten met eenzelfde culturele achtergrond etc, etc. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk is gebleken. Vriendschappen opbouwen in een ander land. Hoe vind je andere Nederlanders in de Portugal? En zijn er ook Vlamingen in Portugal?

Daarom organiseert de NCA voor Vlamingen en Nederlanders in Portugal allerlei activiteiten om anderen te ontmoeten. Denk aan maandelijkse koffiemorgens, wandelingen en ondernemersborrels. Grotere bijeenkomsten zoals Koningsdag, Haringparty, bedrijvendag, maar ook filmfestival en disco avonden! En we staan open voor suggesties! 🙂 Gezellig samenzijn en nieuwe contacten opdoen in Portugal.

Nieuwste berichten