“Elke dag is een ontdekkingsreis” volgens Hermy Kronenburg en Ron Voskamp van Bright Homes Algarve

Hermy: ´Ik woon alweer bijna twintig jaar in de Algarve. Ik was destijds ook actief lid van de net opgerichte NCA, toen Hub nog voorzitter was… Het grootste deel van die twintig jaar zit ik in de makelaardij. Het is een deel van mezelf geworden. Elke dag ben ik aan de slag en ook in het weekend weten klanten me te vinden. Ik ben er blij mee dat mijn partner Ron ook in het bedrijf werkt, want privétijd en werktijd gaan voortdurend in elkaar over.


Voor mij begint het met goed luisteren. We stellen veel vragen, willen de klant aanvoelen. Horen welke dromen zij willen realiseren met hun stap naar Portugal. Hoe zij zich het leven hier voorstellen.
Dan krijg je een beeld van de omgeving en het soort huis dat bij ze past. We richten ons op Ferragudo, Carvoeiro, Silves en Monchique. Trots zijn we op een brochure over ons dorp, samengesteld door Ron. Ferragudo bestond 500 jaar en er was maar weinig bekend over de geschiedenis. Daar waren de Portugezen destijds niet mee bezig. Hun zorgen waren het dagelijks eten en het overleven op zee. Nu ligt
er een verhaal over het ontstaan en is er een gemeenschappelijk verleden. Het verhaal krijgt nog een vervolg in de vorm van een boek.

Elke dag genieten
We genieten hier elke dag. Ik laat de klanten de mooie plekjes zien en drink graag een kopje koffie op ons gezellige plein. De natuur, de ruimte hier en de vriendelijke Portugezen geven me het gevoel dat ik elke dag op vakantie mag zijn. Soms maak ik tijd om met m´n honden te wandelen en te dollen. Ze vinden het heerlijk als we een strand opzoeken. Regelmatig rijden we naar Monchique om in ons favoriete restaurant met uitzicht te eten, of een voetbalwedstrijd te kijken met de stamgasten. En elke avond kijken we uit naar de volgende dag, het is altijd weer een ontdekkingsreis.´

Hermy en Ron stellen zich voor

Bron: Blik op Portugal: april 2022