Een Smaakvolle Reis naar Gezond eten

Beste foodies en iedereen die gezond(er) wil leven,

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor een boeiende en informatieve webinar over gezonde voeding, gepresenteerd door niemand minder dan Joke Geertsma van Love your healthy life! Tijdens deze speciale online bijeenkomst, gaan we op een smakelijke reis om meer te leren over de essentie van evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Datum: 26 september

Tijd: 19 uur Portugese tijd, 20 uur Nl/Be (duur ca. 1 à 1.5 uur)

Locatie: Online (een zoomlink wordt voorafgaand aan het webinar gedeeld)

Opgeven: https://forms.gle/Q9YR156rVVzT7Zu88
Zoomlink wordt op de dag van de webinar verzonden naar iedereen die zich heeft opgegeven.(en voor niet-leden alleen als je betaald hebt.)

Prijs: gratis voor NCA leden, niet-leden: €10 (of lid worden 🙂 )

Over het webinar gezond eten

In deze zoom sessie zal Joke Geertsma, een gepassioneerde health coach ons meenemen op een culinair avontuur dat zowel leerzaam als verrukkelijk is! Ze zal demonstreren hoe je een heerlijke abundance bowl kunt bereiden zonder gebruik te maken van speciale apparatuur. Terwijl ze dit eenvoudige en lekkere gerecht maakt, zal Joke ons inzicht geven in de rol van belangrijke voedingsstoffen in onze dagelijkse voeding en dus gezond eten.

Deze webinar is interessant voor iedereen met interesse voor gezond eten, dus niet alleen voor vegetariërs.

De Proteïnen: Leer waarom proteïnen essentieel zijn voor het opbouwen en herstellen van onze spieren en weefsels. Ontdek welke voedingsmiddelen rijk zijn aan proteïnen en hoe je ze in je dieet kunt opnemen voor een gezond lichaam.

De Koolhydraten: Krijg inzicht in de wereld van koolhydraten en begrijp waarom ze belangrijke energiebronnen zijn voor ons lichaam. Leer over complexe en eenvoudige koolhydraten en hoe je de juiste soorten kunt kiezen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en langdurige energie.

De Vetten: Ontdek de waarheid over vetten en waarom ze niet allemaal slecht zijn! Joke zal ons uitleggen welke vetten we nodig hebben voor een gezond dieet en welke we beter kunnen beperken.

De Groenten: Groenten zijn de helden van gezonde voeding! Leer over de voordelen van verschillende groentesoorten, waarom ze veel belangrijker zijn dan alleen vitamines en mineralen, en hoe je ze creatief kunt verwerken in je dagelijkse maaltijden.

Het Evenwicht: Leer de basisprincipes van het samenstellen van een gezonde maaltijd.

Joke zal ons handige tips geven over hoe je alle voedingsgroepen in de juiste verhouding in een maaltijd kunt verwerken, en zo je eigen ‘dieet’ te bepalen.

Deze webinar over gezond eten wordt georganiseerd door NCA Portugal in samenwerking met Joke Geertsma.

gezond eten

Wie is Joke Geertsma?

Ik ben in 2007 samen met mijn man op een lange fietsreis gestopt in de Alentejo en nooit meer weggegaan. Deze plek bevalt ons zo goed dat we nooit meer de behoefte hebben gehad om te reizen, iets waar we voor die tijd zo’n beetje voor leefden. We hebben hier nu 13 jaar een glamping.

Ik eet vanaf dat ik op mezelf ging wonen geen vlees en de laatste jaren ben ik ook vis en zuivelproducten gaan schrappen. Ik merkte elke keer als ik iets uit mijn eetpatroon schrapte ik me beter ging voelen en dat ik vanzelf op gewicht blijf, al eet ik best veel. Ik hoefde nooit meer ‘op dieet’.

Gezond eten heeft me altijd al geïnteresseerd, maar pas na mijn 50ste, een leeftijd waarop op gaat vallen dat steeds meer mensen gaan kampen met kwaaltjes en met kilo’s die er niet meer afgaan, kreeg ik de behoefte om te gaan studeren. Ik heb eerst een cursus natuurvoeding gedaan, waar je eigenlijk leert wat datgene dat je eet allemaal doet in je lijf, en waar je lichaam behoefte aan heeft om te kunnen functioneren.

In 2020 heb ik een online opleiding tot health coach afgerond bij een instituut in New York. Het verschil tussen een health coach en een diëtist is dat je niet (alleen) een dieet meegeeft, dus wat je wel en niet mag eten en hoeveel, maar dat je samen naar een manier van gezond leven zoekt die in je leven past, die bij jou past en die je vol kunt houden.

Wie is NCA Portugal?

De NCA Portugal is een levendige vereniging voor Nederlandstaligen met een passie voor Portugal. Onze missie is om leden te informeren over wonen, werken en leven in Portugal en om mensen met elkaar te verbinden, met een focus op de Algarve.

Onze communicatie verloopt via diverse kanalen, zoals ons tijdschrift “Blik op Portugal,” onze website, nieuwsbrief en sociale media. We organiseren maandelijks 3-6 activiteiten, variërend van webinars over wonen en werken tot sportevenementen en gezellige bijeenkomsten.

Ook ondersteunen we goede doelen, zoals het Kindertehuis Bon Samarito. Ons bestuur en toegewijde medewerkers zorgen voor een vlotte organisatie, ondersteund door vrijwilligers.

Ons doel is om een bruisende en inclusieve gemeenschap te zijn waar Nederlandstaligen in Portugal zich thuis voelen.

Sluit je aan bij NCA Portugal en ontdek de vele voordelen van een lidmaatschap en de unieke charme van onze vereniging!