Wandeling door Portimao met architect 

  • Datum: 18 mei
  • Tijd: 14-16/17 uur
  • Start: We komen bijeen voor de ingang van Museu de Portimão, Rua D. Carlos I, 8500 –
    607 Portimão
  • Duur wandeling: ca. 2 uur
    Eind: Gallerij Meinke Flesseman
  • Prijs: €25 (inclusief drankje)
  • Reserveren: architouralgarve@gmail.com

Wandeltocht met Will Köhlen

Een wandeling door Portimao met gids Will Köhlen van ArchiTourAlgarve  om de modernistische architectuur in Portimão te ontdekken; een stad die beroemd is om zijn modernistisch erfgoed.

Deze tour omvat de kennismaking met Portimão en de promotie van gebouwen uit het midden van de vorige eeuw. Het is ook een kennismaking met het werk van de modernistische architect Antonio Vicente Castro die een honderdtal gebouwen in de Algarve heeft neergezet, vooral in Portimão. António Vicente Castro (1920-2002) is samen met de architecten Manuel Gomes da Costa en Manuel Laginha één van de drie pioniers die de modernistische architectuur in de Algarve gepromoot hebben.

Jaren 50 en 60

De wandeling door Portimao gaat voornamelijk langs interessante gebouwen en huizen die dateren uit de jaren vijftig en zestig. Maar natuurlijk is er ook de nodige aandacht voor de opbouw van de stad en gebouwen uit andere tijden. We sluiten de wandeling (±2 uur) af met een bezoek aan de Meinke Flesseman Art Gallery , waar we nog een drankje aangeboden krijgen. 

We komen bijeen voor de ingang van Museu de Portimão, Rua D. Carlos I, 8500 –
607 Portimão

Om te reserveren voor de wandeling door Portimao stuur een bericht aan architouralgarve@gmail.com