De Blik op Portugal april wordt binnenkort bij alle NCA leden in Portugal en Europa afgeleverd.

50 jaar vrijheid

25 april 1974, dat is 50 jaar geleden! Een nationale feestdag om vrijheid te vieren! Het thema is dan ook 50 jaar vrijheid. Wat? Hoe? Waarom? Je leest het in ons maandblad! Een kleine greep:

De Kapiteins van de Anjerrevolutie
De revolutie kwam voort uit het lagere kader van het Portugese officierenkorps. Zij wensten een einde aan de koloniale oorlogen. Maar wat wisten de NAVO-partners van Portugal eigenlijk van de op handen zijnde coup?

50 jaar democratie
Laten we niet vergeten dat er pas 50 jaar geleden afscheid is genomen van de dictatuur van Salazar. Dat is pas twee generaties geleden. Alleen mensen jonger dan 50 jaar zijn in vrijheid opgegroeid.

Europa liet het fascisme 30 jaar leven
Een aantal mini-interviews met mensen die de revolutie hebben meegemaakt en daar graag over wilden praten, waaronder de oud-burgemeester van Silves.

Oorzaak en gevolg
Eelco Schaap gaat in zijn column in op de oorzaak en de gevolgen van de revolutie.

Uiteraard vind je ook weer de tuinrubriek, “praktisch in Portugal”, de evenementenkalender, Karel´s kijk op de natuur en nog veel meer.

Wil jij ook iedere maand de Blik op Portugal ontvangen?

Dat kan! Voor slechts €65 wordt 10x het maandblad bij jou thuisbezorgd. Daarnaast geniet je van de nog vele andere voordelen van het NCA lidmaatschap.